Novi predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. listopad 2014. u 09:37
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Živaljić će od iduće godine na čelu Zagrebačke banke zamijeniti Franju Lukovića.

Nadzorni odbor (NO) Zagrebačke banke na sjednici održanoj u utorak donio je odluku o imenovanju Miljenka Živaljića novim predsjednikom bančine Uprave u idućem mandatu, priopćeno je danas iz te banke.

Živaljić će od iduće godine na čelu Zagrebačke banke zamijeniti Franju Lukovića, kojem istječe redoviti 4-godišnji mandat. Na toj funkciji Luković je ukupno 22 godine.

Miljenko Živaljić (1961.) diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a od 2007. član je Uprave Zagrebačke banke, u kojoj je bio zaposlen od 2006. na mjestu direktora Upravljanja financijama.

Živaljić je prije Zagrebačke banke radio na rukovodećim pozicijama u Francku, na Hrvatskoj radio televiziji, u gradu Zagrebu i u INA-OKI-ju.

Nadzorni odbor u utorak je imenovao i zamjenika predsjednika Uprave Romea Collina. Članovima Uprave, pak, imenovani su Daniela Roguljić Novak, Marko Remenar, Nikolaus Maximilian Linarić, Lorenzo Ramajola i Dijana Hrastović.

Novi mandat predsjedniku i članovima Uprave Zagrebačke banke počinje od 6. veljače 2015. i traje četiri godine.

Odluka o imenovanju predsjednika i članova Uprave podložna je suglasnosti Hrvatske narodne banke, zaključuje se u priopćenju Zagrebačke banke.

Komentirajte prvi

New Report

Close