Novi početak rada Kraljevice u rukama Vlade

Autor: Tamara Opačak-Klobučar/VL , 10. kolovoz 2014. u 21:59
Goran Kovačić/PIXSELL

Pet puta u svojoj dugoj povijesti brodogradilište Kraljevica prestajalo je i iznova počinjalo raditi, nema razloga da tako ne bude i šesti put, uvjeren je Ivan Ivić, vlasnik Dalmonta.

Pet puta u svojoj dugoj povijesti brodogradilište Kraljevica prestajalo je i iznova počinjalo raditi, nema razloga da tako ne bude i šesti put, uvjeren je Ivan Ivić, vlasnik Dalmonta, tvrtke koja na prostoru kraljevičkog škvera, s još tri poduzeća, u potkoncesiji škvera u stečaju, obavlja brodograđevnu djelatnost. Dalmont je prije mjesec dana Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture uputio zahtjev za preuzimanje koncesije koja obuhvaća 105.000 četvornih metara kopnenog i 80.000 četvornih metara akvatorija, a prijedlog i suglasnost za prijenos koncesije dala je i Skupština vjerovnika. Sad čekaju samo konačnu odluku Vlade. Ivić ne želi nagađati, no priznaje da se nada pozitivnom odgovoru.

Sadašnji uvjeti potkoncesije koja vrijedi do okončanja stečaja Dalmontu ne pružaju sigurnost za dugoročne planove razvoja i ulaganja dok bi koncesija na 32 godine značila novi život za Kraljevicu. Za nju bi Ivić godišnje plaćao oko 500.000 kuna naknade i jedan posto godišnjeg prihoda poduzeća. Ivićeve je dobije li koncesiju, spreman uložiti šest do sedam milijuna eura kako bi mogao obavljati poslove remonta i rekonstrukcije plovila i graditi manje brodove na postojećim kraljevičkim navozima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close