Novi magnet za talente

Autor: Poslovni dnevnik , 02. veljača 2017. u 22:00
Autor projekta Boris Šurija/Duško Jaramaz/PIXSELL

U Šibeniku pokrenuta dva projekta kojima žele privući mlade poslovnjake iz cijelog svijeta.

U šibenskom Urbanom centru u četvrtak su predstavljeni projekti Holiwork i Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, vrijedni 27 milijuna kuna.

Cilj tih projekata je razvoj moderne infrastrukture te poticanje malog i srednjeg poduzetništva. Holiwork okuplja tzv. milenijalce, mlade poslovne ljude u dvadesetim i tridesetim godinama koji izlaze iz uobičajenog modela poslovanja i traže neke nove modele, avanture, okruženje u kojem će raditi i pritom uživati u lijepim stvarima, objasnio je autor projekta Boris Šurija. "U Hrvatsku svi dolaze radi sunca i mora, a istovremeno talenti odlaze van realizirati svoje ideje. Mi nastojimo okrenuti trendove, ideja Holiworka je da talenti počnu dolaziti u Hrvatsku, a što bi se super poklopilo s poduzetničkim inkubatorom koji će Šibenik dobiti. Želimo da nevjerojatni ljudi iz raznih zemalja dolaze u Šibenik raditi i uživati", dodao je Šurija.  

 

Šurija

Želimo da talenti počnu dolaziti u Hrvatsku, umjesto da iz nje odlaze.

Drugi projekt, Trokut, grad Šibenik je već prijavio na natječaj za dobivanje sredstava iz EU. Centar će se graditi nasuprot groblja u Mandalini, a prostire se na dvije etaže ukupne površine 2084 metara kvadratnih. Bit će suvremeno opremljen, sa fleksibilnim prostorima, Fab lab radionicama, uredima, kabinama. Ako EU odobri sredstva, početak radova predviđen je za 2018. "Dugo smo razmišljali kako privući talente i tvrtke izvan Šibenika. Ovaj će nam centar osigurati internacionalizaciju cijele priče", rekao je Matija Bumbak, pročelnik gradskog Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close