Novi Kolektivni ugovor u Podravci, određena najniža plaća

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. listopad 2018. u 13:34
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Jedan od značajnih rezultata pregovora je uvođenje trećeg mirovinskog stupa u koji će biti uključeni svi zaposlenici.

Nakon četiri mjeseca intenzivnih pregovora poslovodstva Podravke i predstavnika sindikata, prihvaćene su izmjene Kolektivnog ugovora koje će u 2019. značajno poboljšati standard zaposlenika, a najniža plaća bit će 4 tisuće kuna, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare predstavnika sindikata i Uprave Podravke.

Nakon ovih pregovora najniža plaća u Kompaniji iznosit će 4.000 kuna, izjavio je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar, dodavši da "bez zadovoljnog radnika nema ni uspješne kompanije". "Pregovore smo vodili kako bi novostvorena vrijednost Podravke bila raspoređena na pravičan način", kazao je Pucar.

Predsjednica PPDIV-a Podravka i čelnica pregovaračkog tima podravkinih sindikata Ksenija Horvat, izrazila je zadovoljstvo pregovorima, rekavši da su ponekad bili žustri i vođeni s povišenim tonovima.

Jedan od značajnih rezultata pregovora je uvođenje trećeg mirovinskog stupa u koji će biti uključeni svi zaposlenici. "Podravka će godišnje za svakog zaposlenika u treći mirovinski stup uplatiti 1.000 kuna", naglasila je Horvat.

Dodala je da je ispregovarano prosječno povećanje neto plaća za 250 kuna, a radnici s najnižim primanjima imat će 1.000 kuna veću neto plaću. "U Podravki najniži koeficijenta više neće biti 1,20, nego 1,68", istaknula je Horvat napomenuvši da se također ispregovarao cijeli niz mjera, među kojima su veća uskrsnica i povećanje isplate za putne troškove.

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar kazao je da će kompanija u 2019. godini, kako bi nadomjestila ispregovarana materijalan prava, morati povećati prihode za otprilike 100 milijuna kuna. "Nije malo, ali riječ je o predviđenom rastu prihoda od prodaje", dodao je.

Komentari (3)
Pogledajte sve

ovo izgleda vise kao 5000 kuna netto.. ako nemaju neki tajni plan i ovako nastave, novi agrokor… sad, ja uvijek volim dobru zavjeru.. to su genijalci koji nas samo zekaju i sve je super i losi izvjestaji su lazni. druga mogucnost je da su izvjestaji istiniti… ne znam sto je gore..

ali kad ih vidim kako pametuju moram samo reci.. ili sam ja lud ili su oni… vrijeme ce pokazati 🙂

Put u sigurnu propast Podravke.
Pa tko ima iti malo ekonomskog znanja zna da iznenadno povecanje place za 33% (ako je placa 3.000kn) nije normalno i da ide na ustrb profitabilnosti i buduceg razvoja i rast drustva.
Cisto politikanstvo i kupovanje socijalnog mira i glasaca.
I sto je najgore i nakon 20 godina iste politike mene b.dalu opet uspiju iznenadit.

Da li je ovo greška ili stvarnost? 1000 kn NETO ce više imati radnici s najnizim primanjima. Ak je to istina onda je to jebenica! Bravo!

New Report

Close