Nove “tvornice budućnosti” vrijedne 530 milijuna kuna čekaju stotine novih zaposlenika

Autor: Poslovni.hr , 15. svibanj 2017. u 14:33
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Sutra će ih svečano u rad pustiti premijer Andrej Plenković.

 Najveća aktualna industrijska investicija u Hrvatskoj vrijedna je oko 530 milijuna kuna, a Belupove postojeće proizvodne kapacitete povećati će za čak jedan i pol puta.

Radi se o tvornicama koje se već uzdižu u industrijskoj zoni Koprivnice, čekajući da ih sutra svečano u rad pusti premijer Andrej Plenković. 

Novinari Večernjeg lista prvi su ušli u nove Belupove tvornice i dobili priliku vidjeti kako izgleda farmaceutska „tvornica budućnosti“.

Graditi „tvornicu budućnosti“ ne znači samo osigurati radna mjesta i plaće za postojeće, ali i stotine novih zaposlenika, većinom kemijskih i farmaceutskih tehničara koji završavaju koprivničku strukovnu srednju školu, nego i odlučujući tehnološki skok.

Na zadnjem svjetskom skupu GMP inspektora farmaceutskih pogona saznali smo da će oni uskoro zahtijevati da i proizvodnja dermatoloških preparata na bazi kortikosteroida, u kojoj Belupo prednjači, bude jednako odvojena od okoliša kao i proizvodnja antibiotika, kaže Belupov predsjednik uprave Hrvoje Kolarić.

Komentirajte prvi

New Report

Close