Novac EU za internacionalizaciju obrazovanja

Autor: Lucija Špiljak , 18. prosinac 2018. u 22:00
Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu/Jurica Galoić/PIXSELL

Zagrebačkim fakultetima potpore za studije na engleskom i nove programe.

Sveučilište u Zagrebu predstavilo je projekte fakulteta koji su dobili nvoac za programe internacionalizaciju visokoga obrazovanja.

Sredstva su iz Europskog socijalnog fonda, s ciljem poboljšanja kvalitete i relevantnosti visokog obrazovanja kroz internacionalizaciju.

Među 12 fakulteta kojima pripada većinom po 1,7 milijuna kuna su FKIT, Stomatološki i FBF za studijske programe na engleskom jeziku, Medicinski fakultet za uvođenje programa eksperimentalne farmakologije i patologije Šumarski fakultet za program 'kod kuće' – InterSumfak. Rudarsko-geološko-naftni fakultet ostvarit će projekt InterRGN, a PMF razviti internacionalni studij biomedicinske matematike.

TTF-u idu sredstva za internacionalizaciju doktorskog studija tekstilna znanost i tehnologija, Fakultetu prometnih znanosti za projekt LoMI, Veterinarskom za uspostavu poslijediplomskih specijalističkih studija na engleskom.

I KIF će moći izvoditi poslijediplomski studij prevencije i rehabilitacije sportskih ozljeda na tom jeziku, dok će FER-u potpora dobro doći za međunarodne sveučilišne diplomske programe iz elektrotehnike i računarstva – FER-IN). Projekti će se provoditi u razdoblju od 12 do 36 mjeseci.

Komentirajte prvi

New Report

Close