Nova solarna elektrana u Slatini

Autor: Darko Bičak , 04. studeni 2015. u 21:59
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Radovi na izgradnji sunčane elektrane, u sklopu projekta Sinerot, počeli su u srpnju ove godine.

Sunčana elektrana snage 500 kilovata u Medincima pokraj Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji, vrijedna 6,6 milijuna kuna, puštena je u rad u srijedu.

Nakon što je u Orahovici prije više od dvije godine izgrađena jedna od najvećih hrvatskih solarnih elektrana te nakon izgradnje prve hrvatske solarne elektrane okretnog tipa u Virovitici, Virovitičko-podravska županija je i ovim projektom razvila jedinstveni model kojim će spojiti korištenje obnovljivih izvora energije u sinergiji s poljoprivrednom proizvodnjom kao primjerom dobre prakse i temeljem daljnjeg razvoja.

Zemljište na kojem je elektrana postavljena u potpunosti će biti iskorišteno za uzgoj poljoprivrednih kultura poput kelja, kineskog kupusa, paprike, tikvice i peršina. Radovi na izgradnji sunčane elektrane, u sklopu projekta Sinerot, počeli su u srpnju ove godine, a elektrana je sufinancirana iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te same Županije. Izvođači radova bili su tvrtke Work-ing iz Varaždina i Kograd iz Pitomače.

Komentirajte prvi

New Report

Close