Nova optužnica protiv Bunića zbog ‘muljanja’ s dionicama Zagorje-Tehnobetona

Autor: Agencija VLM , 28. srpanj 2014. u 15:19
Miroslav Bunic Photo: Marko Jurinec/Vecernji list

Jedinog osnivača i dioničara tvrtke Zagorje-Tehnobeton, tvrtku Zagorje, oštetio za preko 6,3 milijuna kuna.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je još jednu optužnicu protiv bivšeg direktora tvrtki Zagorje i Zagorje-Tehnobeton, Miroslava Bunića.  

Tereti ga se da je 2007. godine kao direktor dvaju trgovačkih društava, donio odluku o povećanju temeljnog kapitala Zagorje-Tehnobetona i to izdavanjem novih 410.000 dionica koje je upisala i uplatila Vaba banka za cijenu od 51,2 milijuna kuna odnosno 125 kuna po dionici.  

Pri tome je isključio pravo prvenstva tvrtke Zagorje kao jedinog osnivača i dioničara na upis tih dionica po navedenoj cijeni, već je u ime Zagorja  nekoliko mjeseci kasnije s Vaba bankom sklopio ugovor o kupnji tih dionica za 56,3 milijuna kuna odnosno po cijeni od 137,5 kuna po dionici. Time je oštetio tvrtku Zagorje za više od 6,3 milijuna kuna.  

Bunića ŽDO zato tereti da je kao direktor dvaju tvrtki povrijedio dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa i time počinio kazneno djelo protiv gospodarstva, zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju.  

Podsjetimo, Bunić je krajem 2013. godine završio u istražnom zatvoru kao jedan od osumnjičenika u slučaju izvlačenja novca iz Hrvatskih autocesta u aferi Remorker nakon čega je dao ostavku na mjesto predsjednika uprave Zagorje- Tehnobetona.  

Buniću to nije bio prvi posjet istražnom zatvoru. Početkom 2013. godine nekoliko je mjeseci u njemu proveo zajedno s bivšim gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom, bivšim varaždinskim pročelnikom za prostorno uređenje Stankom Vitezom te s Čehokovim zamjenikom Zlatkom Horvatom zbog sumnje da su oštetili gradski proračun za nekoliko milijuna kuna. Zbog tog je slučaja u svibnju ove godine protiv četvorice podignuta i optužnica.

Komentirajte prvi

New Report

Close