‘Nova novčarska koalicija Jakovčića i Gabrića’

Autor: Agencija VLM , 13. prosinac 2013. u 10:16
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Slijedi li daljnja prodaja Istre, pitaju se u podružnici HSP Ante Starčević Rovinj.

Slijedi li daljnja prodaja Istre, pitaju se u podružnici HSP Ante Starčević Rovinj. Prenosimo dio priopćenja koje potpisuje predsjednik rovinjske podružnice HSP AS Berislav Vrančić."Otkrivaju li pojedinci svoje karte? Nakon što nije uspjela koalicija sa SDP-om, IDS i Jakovčić okreću se novoj koaliciji s Nacionalnim forumom i omladincem Gabrićem.

Ovom koalicijom Jakovčić stvara novu novčarsku koaliciju gdje je cilj okupiti krupni kapital (Jakovčićeve poslovne veze s Lukšićem, Todorićem), te na lijep način rasprodati Istarsku zemlju za koju se tako zdušno bore i zalažu. Dok se IDS u svojim istupima bori protiv rasprodaje nacionalnog blaga i Istru odvaja od Hrvatske pod izlikom regionalizma s druge strane rasprodaje istarske vrijednosti. Uskoro bi mogli pjevati „Bila krasna zemlja Istra mila“.

Poznato je da je Nikica Gabrić zainteresiran za rovinjsku bolnicu, te je vjerojatno već dogovorio preuzimanje uz blagoslov Istarske županije, a i Vlade.  Na taj način Gabrić će vjerojatno podržati Jakovčića na izborima za Europarlament,  a  i predsjednika Josipovića na predstojećim predsjedničkim izborima. Zna se da novac čini čuda.

Ne znamo da li je na nivou županije, a i grada Rovinja provedena bilo kakva  javna  rasprava  o  budućnosti  rovinjske bolnice, te jesu li o tome svoje  mišljenje  mogli  dati  svi  korisnici  te javne ustanove. Rovinjska bolnica je zapuštena, vjerojatno sa razlogom (sruši cijenu i kupi jeftino), ali ona je i veliki potencijal sa svojih 20 hektara terena na poluotoku, smještena uz more.

Sa druge strane imamo uređenje uvale Lone što je pohvalno kada bi se radilo  za  dobrobit svih, ali opet se sa pravom pitamo, gdje će se za koju godinu građani Rovinja kupati, šetati, rekreirati? Da li ćemo biti stjerani u  posebne  rezervate  daleko  od  bogatih  hotelskih gostiju koji ne smiju vidjeti  hrvatsku  realnost. Siromaštvo i borbu za koricu kruha. Kopanje po kontejnerima i uzimanje ostataka koje su bacili bogati turisti", stoji u priopćenju HSP AS Rovinj.

Komentirajte prvi

New Report

Close