Nosi me po špeceraj – i prirodu sačuvaj

Autor: Poslovni.hr , 31. ožujak 2015. u 13:43
Thinkstock

Ove će godine torbe dobiti 2 tisuće potrošača koji u redovitom roku podmiruju svoje račune, a akcija će se prema riječima direktora, nastaviti se i iduće godine kako bi što više Jaskanaca bilo opremljeno za kupnju bez plastičnih vrećica

Gradska tvrtka Vode Jastrebarsko d.o.o. predstavila je pravo proljetno iznenađenje za oko 2 tisuće svojih najažurnijih potrošača kojima će darovati torbu za odlazak u kupovinu, i to od čistog pamučnog platna s otisnutom ekološkom porukom „ NOSI ME PO ŠPECERAJ – I PRIRODU SAČUVAJ“.

„ Statistike govore kako svaka osoba koja redovito ide u ’’šoping’’, mjesečno sa sobom kući donese desetak vrećica. Na ovaj način želimo pomoći svojim sugrađanima da u otpad bacaju što manje plastičnih vrećica, a samim time da ujedno uštede i novac. Ovih 2 tisuće torbi godišnje će smanjiti uporabu više od 200 tisuća plastičnih vrećica, a po osobi će godišnje uštedjeti od 100 – 200 kn, što je jedna prosječna mjesečna rata za usluge Voda Jastrebarsko.’’, rekao je direktor gradske tvrtke Vode Jastrebarsko d.o.o., Mario Brnabić.

Ove će godine torbe dobiti 2 tisuće potrošača koji u redovitom roku podmiruju svoje račune, a akcija će se prema riječima direktora, nastaviti se i iduće godine kako bi što više Jaskanaca bilo opremljeno za kupnju bez plastičnih vrećica. Naime, torba je od 100% prirodnog pamuka, može se prati i dugoročno upotrebljavati.

’’Želim našim potrošačima da kao što to i poruka na torbi kaže, nose sa sobom ove naše lijepe torbe kada idu po ’’špeceraj’’,  i da na taj način pozitivno utječu na zaštitu našeg okoliša i prirode, što je i primarna zadaća svakog stanovnika lijepog jaskanskog kraja.“ – nastavio je Brnabić, i simbolično uručio prve torbe predstavnicima medija.

„Kada gradska tvrtka koja se bavi ovako odgovornim poslom kao Vode Jastrebarsko u samo jednom tjednu pokaže koliko ulaže u edukaciju naših najmlađih i mladih stanovnika kroz obilježavanje Svjetskog dana voda, kao i da vodi brigu o utjecaju na okoliš ovim dobro osmišljenim torbama, a ujedno i nagrađuje svoje potrošače, onda je to za svaku pohvalu. Ono zbog čega sam posebno zadovoljan je način suradnje s našim sugrađanima, jer osim što ulaganjima u infrastrukturu svake godine podižemo životni standard, ovakvim akcijama šaljemo onu najvažniju poruku, a to je da čuvamo i pazimo naš vlastiti životni prostor i tako ga očuvanoga ostavimo za generacijama nakon nas.“ – zaključio je za kraj zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarskog, Domagoj Šlat.

Komentirajte prvi

New Report

Close