Norwegian Air uvodi izravne letove iz Španjolske za Dubrovnik

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. siječanj 2015. u 08:18
Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Norwegian Air na liniji Madrid – Dubrovnik letjet će dva puta tjedno, utorkom i subotom, od kraja ožujka do kraja listopada.

Druga po veličini skandinavska zrakoplovna kompanija, Norwegian Air Shuttle uvodi izravne letove iz Španjolske za Dubrovnik, što bi trebalo povećati broj turista iz te zemlje u Hrvatskoj.

Zbog rastućeg broja putnika između dviju zemalja, niskobudžetni Norwegian Air, Croatia Airlines, te španjolski prijevoznici Iberia i Vueling imat će u 2016. ukupno tisuću letova, no i dalje postoji prostor za rast.

Norwegian Air na liniji Madrid – Dubrovnik letjet će dva puta tjedno, utorkom i subotom, od kraja ožujka do kraja listopada. Linija Barcelona – Dubrovnik bit će operativna od lipnja do konca listopada. Karte su već u prodaji po promotivnoj cijeni od 36,80 eura u jednom smjeru.

"Tu izravnu liniju iz Madrida godinama čekamo", kaže Sanja Jelić, direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Madridu. "Sada konačno imamo realnu podlogu za razvoj MICE segmenta (sastanci, inicijative, kongresi i događanja)", napominje.

Takve vrste putovanja daju prosječne prihode iznad 200 eura po osobi na dan izvan sezone, odnosno izvan srpnja i kolovoza.

Lani je Hrvatsku posjetilo 188.866 Španjolaca, što je 18,3 posto više nego godinu ranije, podatak je HTZ-a.

Norwegian Air Shuttle lani je prevezao ukupno 24 milijuna putnika, tri milijuna više nego godinu ranije, navedeno je na internetskoj stranici te kompanije s izlistanim dionicama na burzi u Oslu.

Predstavništvo HTZ-a ih je kontaktiralo 2013. godine, kada su u Madridu otvorili novo čvoriste svojih linija. "Tada su imali samo dva aviona i nije im se uklapalo, no ponovno smo ih kontaktirali te se otvorila mogućnost nakon što su u Madrid doveli i treći zrakoplov", kaže Jelić.

"Imaju dobro iskustvo s Hrvatskom na skandinavskom tržištu, a „business case“ koji smo im prikazali imao je dovoljno argumenata da se odluče riskirati", dodaje čelnica hrvatskog turizma u Španjolskoj.

Prije devet godina nije bilo izravnih letova između Hrvatske i Španjolske, a 2016. bi ih moglo biti oko tisuću. „Povezanost Hrvatske i Španjolske ide u dobrom pravcu no unatoč dosadašnjim letovima postoji prostor za rast“, zaključuje Jelić.

Komentirajte prvi

New Report

Close