Norveška veleposlanica posjetila Labin

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2016. u 15:52
Grad Labin

Projekt LaSa financiran je sredstvima Europske unije u sklopu programa Erasmus+ K1 mobilnost mladih na temu

Projekt LaSa kojeg provode Grad Sandnes (Norveška) i Grad Labin (Hrvatska) povod je dolaska veleposlanice Kraljevine Norveške u Hrvatskoj Astrid Vestro u Labin. U petak, 24. lipnja veleposlanica je boravila u Labinu na predstavljanju rezultata međunarodnog projekta „LaSa“.

Projekt LaSa jedan je rezultat suradnje Zdravih gradova Labina i Sandensa, suradnje koja se već tradicionalno njeguje u sklopu programa Škole demokracije koja se organizira u Srednjoj školi Mate Blažine i iduće godine obilježava svoje 20. održavanje. Projekt LaSa uključuje dvije razmjene mladih, a prvi susret održan je od 27. travnja do 3. svibnja u Sandensu, dok se drugi do 26. lipnja održavao u Labinu.

Osnovna tema i koncept projekta je „Sigurnost mladih“. Važno je istaknuti da je to volonterski projekt koji ima za cilj obilazak grada na mjestima gdje se okupljaju mladi pokazujući za njih brigu i odgovornost te se i na taj način sprječava nasilje, kriminal i vandalizam. Primjer dobre praks je upravo Sandnes koji 1997. godine provodi projekt Gavrana, dnevnih i noćnih patrola po gradu.

Projekt LaSa financiran je sredstvima Europske unije u sklopu programa Erasmus+ K1 mobilnost mladih na temu Sigurna djeca u sigurnom gradu. Zadovoljstvo suradnjom Labina i Sandensa i mladih ova dva grada izrazila je i norveška veleposlanica Astrid Versto koju su primili zamjenica gradonačelnika Grada Labina Eni Modrušan i ravnatelj Srednje škole Mate Blažine Čedomir Ružić.

Komentirajte prvi

New Report

Close