Njemačkim zajmom do dvaju novih brodova

Autor: Poslovni dnevnik , 27. srpanj 2015. u 21:59
Zadarski brodar namaknuo preostali novac za financiranje dviju novogradnji/N. Pavletic/PIXSELL

Ugovorom s Norddeutsche Landesbank Girozentrale osigurali 47,45 mil. dolara.

Zadar Tankerska Next Generation (TNG) osigurala je preostala sredstva za financiranje novogradnji Zoilo i Dalmacija ugovorom o zajmu sklopljenim s njemačkom bankom Norddeutsche Landesbank Girozentrale (NORD/LB), a transakcija je vrijedna do 47,45 milijuna dolara.

Zajam dospijeva šest godina nakon isporuke broda. Bit će otplaćen u 24 uzastopne kvartalne rate, koje se temelje na 15-godišnjem otplatnom profilu i balonskoj otplati preostalog iznosa ratom, kojom bi se nepodmireni iznos sveo na nulu, i koja dospijeva zajedno sa zadnjom ratom, priopćili su iz zadarske brodarske kuće. "Osiguranje financiranja na izuzetno zahtjevnom međunarodnom tržištu s istaknutom financijskom institucijom potvrđuje napore tvrtke i predanost menadžmenta izvrsnosti u poslovanju.

S NORD/LB dobili smo snažnu potporu za naš rast i razvoj uz poboljšanje fleksibilnosti financijskog položaja proširenjem broja banka koje sudjeluju u financiranju društva", kaže predsjednik Uprave TNG-a John Karavanić. Tako su, ističe, osigurali optimalni omjer financiranja dugom i kapitalom, čime su stvoreni snažni temelji za ostvarenje strategije i povećanje raspoloživog novčanog tijeka te maksimiziranje vrijednosti za dioničare, uz smanjenje rizika poslovanja sklapanjem srednjoročnih ugovora na vrijeme. 

Komentirajte prvi

New Report

Close