Njemačka 1. srpnja ukida radne dozvole za Hrvate?

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2015. u 15:39
Foto: DPA/PIXSELL

Njemačka je dužna odluku o produljenju ili ukidanju radnih dozvola za Hrvate donijeti do 30. lipnja 2015.

Radne dozvole za Hrvate, Njemačka će ukinuti s 1. srpnjom tekuće godine, doznao je Croexpress u neslužbenom razgovoru s Klaus-Peter Wilschom, zastupnikom njemačkog Bundestaga iz redova CDU-a.

Wilsch je potvrdio da je politička odluka donesena te da se čeka da prođe parlamentarnu proceduru u koju će biti upućena pod brojem 242. Odluka o ukidanju, tvrdi Wilsch, bit će donesena u lipnju.

Njemačka je dužna odluku o produljenju ili ukidanju radnih dozvola za Hrvate donijeti do 30. lipnja 2015. Odluka tada može biti produljenje ili ukidanje radnih dozvola na razdoblje od iduće 3 godine, do 1. srpnja 2018. Ako se, kako tvrdi Wilsch, radne dozvole ukinu, ovaj datum za Hrvate će biti nevažan. Ako se pak dogodi da se radne dozvole ipak ne ukinu, do 30. lipnja 2018. morat će se odlučiti hoće li se ograničenje zapošljavanja produljiti za još dvije godine, kao što je bilo u slučaju Rumunjske i Bugarske. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Odlaze van raditi školovani , oni koji nešto znaju raditi , pretežno iz Realnog sektora.

A u Hrvatskoj ostaju pretežno oni koji neznaju raditi u Realnom sektoru ali su idealan kadar za uhljebljivanje u Hrvatskom Javnom sektoru.

New Report

Close