Niža cijena struje sada je dostupna svim poduzetnicima

Autor: PROMO , 23. srpanj 2013. u 21:59
12 tisuća kuna godišnje može uštedjeti vlasnik restorana

Slovenska tvrtka GEN-I svojom ponudom jeftinije električne energije privukla je veliku pozornost među hrvatskim gospodarstvenicima.

Hrvatsko elektroenergetsko tržište liberalizirano je još od 2008. godine, no puni zamah tržišne utakmice dosegnulo je tek prije nekoliko mjeseci, kad su se na tržištu pojavio alternativni opskrbljivač – slovenska tvrtka GEN-I.

GEN-I, jedna od najprobitačnijih igrača na prekograničnom tržištu električnom energijom u jugoistočnoj Europi, u Hrvatskoj je već dugo prisutna, a prije mjesec dana predstavila je svoju ponudu jeftinije električne energije za kućanstva, te malo i srednje poduzetništvo. Za domaće poduzetnike radi se o značajnom događaju, naročito s obzirom na sve teže uvjete poslovanja uzrokovanog višegodišnjom gospodarskom krizom. U takvim okolnostima mogućnost smanjenja troška za energiju za mnoge bi poduzetnike mogla biti snažan impuls za povećanje njihvoe konkurentnosti. A opskrbljivača električnom energijom sada mogu promijeniti svi, bez obzira gdje se nalaze, kojom djelatnošću bave ili koliko su dosad trošili na kupovinu električne energije. U slovenskoj tvrtki tvrde kako za to postoji i financijski razlog koji je lako izračunati – u prosjeku i do 30 posto jeftinija energija od one koju nude tržišni konkurenti.

Prema GEN-I-jevom izračunu uštede koje mogu ostvariti hrvatski mali i srednji poduzetnici su značajne. Tako, primjerice, frizerski salon koji troši oko 20 tisuća kilovatsati električne energije godišnje, prve godine prelaska k GEN-I-ju može ostvariti uštedu od 6 tisuća kuna. Kod većih potrošača potencijalne uštede su također veće, pa bi primjerice vlasnik nekog restorana ili sličnog ugostiteljskog objekta na GEN-I-ju mogao utedjeti i više od 12 tisuća kuna godišnje. U tu uštedu uračunat je i akcijski popust koji tvrtka trenutno daje novim potrošačima – prvi mjesec besplatne struje. To znači da potrošač ne mora platiti cijenu potrošene energije tijekom prvog mjeseca ugovornog odnosa sa GEN-I-jem. Ipak, povrh samo cijene, u slovenskoj tvrtki ukazuju kako je njihova značajna komparativna prednost činjenica da imaju iznimno transparentnu ponudu. Naime, za razliku od nekih tržišnih konkurenata, GEN-I svojim korisnicima ne postavlja nikakve vremenske ugovorne obveze.

Dok neki opskrbljivači od svojih potrošača traže da, ukoliko žele raskinuti ugovor prije dogovorenog roka, vrate sve popuste koje su dobili, te plate naknadu – u GEN-I-ju toga nema. Dapače, čak je i moguće da potrošač iskoristi prvi mjesec besplatne struje, a potom se bez ikakvih obveza i troškova vrati starom opskrbljivaču. U GEN_I-ju smatraju kako je upravo tako visoka razina transparentnosti razlog zašto i bilježe tako velik interes potrošača. Uostalom, za jeftiniju struju potreban je tek jedan poziv  na besplatni broj telefona 0800 2558 ili mail na adresu prodaja@gen-i.hr. GEN-I-jeva visoko stručna i iskusna ekipa pokazat će vam put do nižih troškova električne energije.

Zlatko Majstorović, direktor tvrtke ZMS Info

GEN-I-ju sam prešao zbog bahatosti starog opskrbljivača

Koliko vremena ste stranka  GEN-I Zagreb?
Stranka GEN-I sam od samih početaka – 3 godine, a to sam postao najviše zbog bahatosti i monopola prethodnog opskbljivača koji nije vodio računa o malim kupcima. U HEP-u nijednu promjenu nisu najavili osim na web stranicama. 

Koliko iznosi vaša ušteda od kada kupujete električnu energiju od tvrtke GEN-I Zagreb?
Ušteda je mala, ali to nije ni bio glavni razlog prelaska na GEN-I. 

Kako je tekao postupak promjene opskrbljivača? 
Promjenu opskrbljivača nismo ni osjetili, postupak je tekao bez ikakvih problema. Samo po računu smo znali da imamo novog opskrbljivača.

New Report

Close