Nitko ne želi državnu tiskaru Vjesnik

Autor: Marija Brnić , 11. prosinac 2015. u 15:16
Za 50,38% dionica država je tražila 30,23 milijuna kuna/ Robert Anić/PIXSELL

Ni nakon predstečaja nema interesa, hoće li biti novog natječaja nije poznato.

Za državnu tiskaru Vjesnik ni nakon predstečajne nagodbe nema interesa. Na jučer okončan natječaj za većinski paket dionica Centru za prodaju i restrukturiranje niti jedini kandidat iz prvog kruga koji je imao pravo natjecanja – nije dostavio obvezujuću ponudu.

Država službeno ne objavljuje identitet kandidata, no neslužbeno saznajemo da je riječ o tvrtki Grafik.net, koja je inače veliki Vjesnikov dobavljač i koja je provela je i dubinsko snimanje, no na koncu ipak odustala od kupnje. Iako nikakvih službenih informacija osim o neuspjehu ovog natječaja nema, interes je u prvom krugu, kako se neslužbeno u izdavačkim krugovima čuje, imao i Europapress Holding, međutim eliminiran je iz daljnjeg natjecanja jer je bio spreman ponudu dati samo za opremu, ne i za tvrtku.

Za 50,38 posto Vjesnikovih dionica država je, inače, tražila minimalno 30,23 milijuna kuna. Nominalna vrijednost tog paketa je 53,49 mil. kuna, a hoće li se možda natječaj za ponoviti uz nešto povoljnije uvjete ili će se ići s nekim drugim modelom za Vjesnik, tek će se razmatrati u CERP-u. Očekivalo se, inače, da će za tiskaru biti interesa ulagača nakon što je u nedavno okončanom sudskom procesu uknjiženja i podjele vlasništva neretnina nekadašnjeg NIŠPRO Vjesnik, vrijednosti oko 80 mil. eura, zajedno s državom, dobila pravo na 60 posto njihova vlasništva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close