‘Nismo smanjili financiranje transplantacijskog programa’

Autor: Agencija VLM , 23. travanj 2014. u 16:10
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pacijenti iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, a vjerujem i iz Makedonije, dolaze na operacije i transplantacije u našu državu, rekao je ministar zdravlja.

"Riješili smo problem u 36 sati. Sva djeca do 18 godine života i sve osobe do završetka redovitog školovanja neće morati plaćati baterije za slušne aparate", rekao je u Čakovcu ministar zdravlja Rajko Ostojić. Opovrgnuo je da je smanjeno financiranje transplantacijskog programa.

"Nismo smanjili financiranje ni za jednu kunu. Postoje mjesečne oscilacije u godini, i sad je jedna od tih. Ne dvojim da ćemo zahvaljujući prvenstveno humanosti naših ljudi, koji su naučili davati i darovati organ, i organiziranosti sustava, i dalje biti pri vrhu svjetskog zdravstva", istaknuo je i dodao da je sustav  proširen i na područje jugoistočne Europe.

"Referentni smo centar za transplantaciju Svjetske zdravstvene organizacije. Pacijenti iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, a vjerujem i iz Makedonije, dolaze na operacije i transplantacije u našu državu", rekao je Ostojić.

Komentirajte prvi

New Report

Close