Niskotarifna zrakoplovna kompanija uvodi novu liniju: Povezivat će Zadar sa jednom europskom metropolom

Autor: Darko Bičak , 25. listopad 2019. u 13:08
Foto: Rolf Vennenbernd/DPA/PIXSELL

Ryanair ima dugu suradnju s Zadrom, a gdje su počeli letjeti 2006. godine te su sredinom ove godine proslavili svojeg 4-milijuntnog putnika u Zadru.

Austrijska niskotarifna aviokompanija Laudamotion, inače u vlasništvu Ryanaira, za sljedeću turističku sezonu uvodi novu liniju iz Beča za Zadar. Kako su izvijestili iz Zračne luke Zadar, Laudamotion će na ovoj relaciji početi operirati već od 30. ožujka 2020. pa sve do 23. listopada 2020. Zrakoplovi Airbus A320 letjet će iz Beča za Zadar tri puta tjedno – ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Ryanair ima dugu suradnju s Zadrom, a gdje su počeli letjeti 2006. godine te su sredinom ove godine proslavili svojeg 4-milijuntnog putnika u Zadru. Četirimilijunta korisnica tvrtke Ryanair putovala je njegovom novom uslugom od Eindhovena do Zadra koja je bila dio rekordnog ljetnog reda letenja 2019. koji je uključivao nove destinacije kao što su Berlin, Köln, Dublin, Krakow i Prag.

Josip Klišmanić, direktor ZL Zadar, kazao je da su u prvoj godini svojeg partnersa s Ryanairom, prije 12 godina, imali samo oko 65.000 putnika. "Sretan sam što mogu najaviti da će ove godine u zadarskoj zračnoj luci prometovati više od 750.000 putnika. Ryanair je najznačajniji partner u ostvarivanju tog cilja. Vjerujem da će to i ostati i da ćemo u budućnosti zajedno proslaviti još veći broj putnika” , kazao je Klišmanić.

Komentirajte prvi

New Report

Close