Prekooceanski letovi iz Europe za SAD već od 65 eura

Autor: Poslovni.hr , 03. srpanj 2017. u 09:31
Foto: Thinkstock

International Airlines Group (IAG), matična kompanija nekoliko velikih svjetskih avioprijevoznika među kojima se nalaze British Airways, španjolska Iberia kao i irski Aer Lingus, objavila je ovih dana početak diskontnih letova iz Europe za Sjedinjene Američke Države.

Level, nova aviokompanija iz korporativne grupe u kojoj posluju British Airways i Iberia, počela je ovih dana s letovima između Barcelone i Los Angelesa, a među kompanijama koje već nude jeftine prekooceanske letove, cijene takvih putovanja padaju i na 65 eura, piše tportal.

International Airlines Group (IAG), matična kompanija nekoliko velikih svjetskih avioprijevoznika među kojima se nalaze British Airways, španjolska Iberia kao i irski Aer Lingus, objavila je ovih dana početak diskontnih letova iz Europe za Sjedinjene Američke Države. U tu svrhu prije tri mjeseca osnovala je novu aviokompaniju pod imenom Level, a odmah u ožujku započela je promotivna prodaja aviokarata za letove iz Barcelone prema nekoliko prekooceanskih destinacija, piše tportal. 

U samo mjesec dana prodano je 100.000 aviokarti, a prvi letovi između Barcelone i Los Angelesa počeli su upravo ovih dana. Uz taj grad na američkoj zapadnoj obali Level će u idućih nekoliko tjedana početi letjeti i za San Francisco, kao i Buenos Aires u Argentini te za grad Punta Cana u Dominikanskoj Republici. Početne cijene jednosmjernih karti za takva putovanja kreću se od oko 1000 kuna, odnosno stotinjak funti ili 150 američkih dolara.

Nakon što je industrija diskontnih avioprijevoznika u posljednja dva desetljeća gotovo u potpunosti preokrenula tržišnu bitku za kraće i srednje letove, probijanje na tržište prekooceanskih i sličnih duljih letova nije izgledalo baš realno. No i tu su se stvari počele mijenjati u posljednjih nekoliko godina.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close