‘Nisam rekao da je u Hrvatskoj bio građanski rat, to je gruba manipulacija’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. ožujak 2013. u 14:11
Zoran Milanović (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Apelirao je da se njegove izjave, kao i izjave kolega iz opozicije, HDZ-a ne režu u pola rečenice.

Premijer Zoran Milanović odbacio je danas optužbe da je rekao kako je u Hrvatskoj bio građanski rat, ustvrdivši da njegova izjava na Novoj TV nije bila puštena u cijelosti, već je prerezana u pola rečenice, pa se nije čuo nastavak u kojemu kaže kako je Hrvatska jedina država koja ulazi u Europsku uniju, a koja je imala razoran rat i agresiju.

Milanović je novinarima, okupljenima prilikom predaje zajedničke liste SDP-a, HNS-a i HSU-a Državnom izbornom povjerenstvu, pustio na tabletu snimku priloga s te televizije, kao i nastavak svoje izjave, ustvrdivši da je njegov govor prekinut i iz toga je novinarka izvukla vlastiti zaključak. To je gruba manipulacija i namjerni potez da bi se izazvala ovakva rasprava, ocijenio je. Novinarka je znala što i zašto radi, zašto nije pustila cijelu rečenicu koja potpuno objašnjava moju izjavu, a svi koji su tamo bili i snimali nisu to tako shvatili jer su si dali truda poslušati što sam rekao i kako sam završio rečenicu, dodao je.

Milanović kaže kako je govorio o Hrvatskoj koja nosi traume iz rata, u odnosu na zemlje poput Finske i Danske koje žive u harmoniji već 150 ili 200 godina. Kada u Finskoj kažete da je Finska za Fince, to ima potpuno drugačiji mentalni i emocionalni sadržaj, nego kada u Hrvatskoj kažete da su svi u Hrvatskoj gosti koji nisu Hrvati, rekao je. To su ogromne razlike, a ovo nije objektivno izvještavanje, već i dalje potiče kaos i nered, ustvrdio je. Apelirao je da se njegove izjave, kao i izjave kolega iz opozicije, HDZ-a ne režu u pola rečenice, napomenuvši kako je "eurofobična zastupnica HSP-a imala barem tu privilegiju da joj se pusti cijela izjava od a do ž", a koja je i javno prozvala kolegu saborskog zastupnika da je prokazivao ljude za Ovčaru.

Građani koji su sudjelovali u agresiji i pobunili se protiv Hrvatske vraćeni su u hrvatski ustavni poredak i to je najveća afirmacija Hrvatske, to su hrvatski građani koji su abolirani, poštuju hrvatske zakone i danas su naši kolege u Saboru, rekao je Milanović.

Komentari (11)
Pogledajte sve

Evo premijer i njegova crvena stranka još jednom potvrđuju da su lažovčine i izdajnici !

Lažov komunistički i jugoslovneski.

Valda je sada svima jasno da je SDP ustvari peta kolona u Hrvatskoj.

Zoran Milanović

pipl mast trast as


tako i mamić može reći da on nije ono rekao nego da je to bila manipulacija?!?

Mamic moze stati iza svega izrecenog i bio bi najveci papak da ne stane iza svog misljenja. A ako cika Jovi smeta to sto je ovaj rekao nega ga tuzi za klevetu,a ne se sakrivati iza Milančetove suknjice.
Nego ne razumijem kako to hrvatskog premijera hrvatski narod uvijek pogresno shvati i to kad govori hrvatski. Da mozda on suprotno od Marinovicke bolje cita hrvatski nego sto ga govori. Ovdje onda stvarno imamo ozbiljan problem jer ako premijera 99% naroda ne razumije kad govori na njihovom jeziku(mozda to njemu nije materinji jezik) pitanje je da li taj premijer uopce poznaje taj jezik.Mozda mu bolje ide jedan drugi jezik?

New Report

Close