Nino Smolčić: I u požeškoj Tekiji ima nekoliko ‘Buljubašića’

Autor: Agencija VLM , 12. veljača 2013. u 15:23
Nino Smolcic / Photo: Dusko Mirkovic/Vecernji list

Previše je nepoznanica o radu tvrtke koja je u većinskom vlasništvu Požege i nedopustivo je da se propusti u radu prenesu na teret građana i požeškog proračun, kaže Smolčić.

– U četiri godine mandata Gradskog vijeća niti jednom se nije raspravljalo o gradskoj komunalnoj tvrtki Tekiji, a ja kažem da izbora u Požegi neće biti dok Tekija ne podnese svoje izvješće o radu. Previše je nepoznanica o radu tvrtke koja je u većinskom vlasništvu Požege i nedopustivo je da se propusti u radu prenesu na teret građana i požeškog proračun. Javnost mora biti upoznata i s natječajima koje je Tekija provodila, kako se zapošljavalo i koliko "Buljubašića" ima na teretu – istaknuo je Nino Smolčić, nezavisni gradski vijećnik i kandidat za požeškog gradonačelnika na današnjoj konferenciji za novinare.

Dodao je da je od svake nove sjednice Gradskog vijeća očekivao korak naprijed u rješavanju strukturnih problema grada, ali da je svaki puta ostao iznenađen i zatečen ponašanjem aktualne vlasti, prije svega požeškog gradonačelnika koji nije usvojio ni osnove demokracije. – Odbijati raspravu i odbijati vijećniku odgovoriti na pitanje ne ulazi samo u sferu poštivanja demokratskog procesa, nego je i stvar kulture. Javnosti bi bilo šokantno da gradonačelnik na barem jednoj sjednici bude pristojan i kulturan, ali on za isto na posjeduje programsku aplikaciju – poručio je Smolčić dodajući da je građanima dosta populista, demagoga, bahatosti, kvazi socijalno osjetljivih i kvazi političara.

– Dosta je da gradska blagajna bude i stranačka blagajna, a Požega i gradske institucija model zbrinjavanja stranačkih skakavaca – pojasnio je Smolčić koji se požalio kako ni nakon pola godina čekanja nije kao vijećnik dobio odgovore na neka pitanja što je suprotno Poslovniku o radu Gradskog vijeće, nisam dobio. Ne treba, kaže, biti pametan da se odgonetne zašto gradonačelnik odbija dati odgovore. Zašto Grad Požega nije platio ništa od 20 000 kuna osiguranih u gradskom proračunu organizatoru "Hrvatskog festivala jednominutnog filma", bilo je jedno od pitanja na koje Smolčić nije dobio odgovor te ja sam na njega pokušao odgovoriti.

– To je vjerojatno zato što se netko nije dovoljno ''prostro''  ili nije dovoljno puta spomenuo ime gradonačelnika – kazao je Smolčić. Odgovor na pitanje o brisanju prava vlasništva na zgradi Porezne uprave, objasnio je Smolčić, ne može se dobiti od gradonačelnika iz razumljivih razloga. – On već 10 godina obmanjuje javnost po pitanju te nekretnine jer je ugovor o prodaji iste ništavan, cijela stvar je laž kao i sve što obećava gradonačelnik – kazao je Smolčić.

Komentirajte prvi

New Report

Close