Nije dobro da se taksi aplikacije legaliziraju

Autor: Darko Bičak , 12. prosinac 2017. u 21:59
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Obrtnici se protive tome što novi zakon predviđa alternativu taksimetra.

Upotreba aplikacije u taksi prijevozu, umjesto postojećeg taksimetra, je ključna zamjerka taksista na novi Zakon o cestovnom prijevozu koji je trenutačno u javnoj raspravi.

Taksimetri kojima se služe taksisti iznimno su strogo baždareni, a aplikacije se ne mogu tako dobro kontrolirati, istaknuli su sudionici skupa “Liberalizacija taksi prijevoza” u organizaciji Jutarnjeg lista jučer u Zagrebu. Iznimno kritičan prema prijedlogu novoga zakona je predsjednik Udruženja taksi prijevoznika pri HOK-u Božo Miletić, u nešto manjoj mjeri predsjednik Udruženja taksista pri HGK Petar Dragić, dok je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković više puta istaknuo da se radi o prijedlogu koji se može korigirati.

Butković je rekao da se u prijedlogu novog zakona o cestovnom prijevozu, koji je u javnom savjetovanju do 31. prosinca, išlo na mnoga poboljšanja i usklađivanja s europskim direktivama, a u dijelu koji se tiče autotaksi prijevoza i u određene izmjene. “Svi će imati ista pravila i nikome nismo išli na ruku. Ide se na liberalizaciju što dosad nije bio slučaj, jer su gradovi i općine ograničavali broj dozvola, što po novom zakonskom prijedlogu više neće biti moguće”, rekao je Butković. Dodao je da se ovim promjenama želi pojačati uporaba taksija i povećanje sigurnosti vozila. 

Komentirajte prvi

New Report

Close