Poslodavcu dovoljna i srednja škola, ali kandidatkinja nije dobila posao iako ima diplomu

Autor: Poslovni.hr , 03. prosinac 2018. u 14:56
Foto: Matija Habljak / Pixsell

U odgovoru trgovačkog suda piše da je komisija za provedbu javnog natječaja ‘ne smatra kandidatom prijavljenim na natječaj’.

Čitateljica portala Lider Media javila se na natječaj koji je raspisao jedan trgovački sud za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme radi obavljanja poslova radnog mjesta administrativni referent – upisničar.

Stručni uvjeti koji su bili potrebni su da kandidat(kinja) ima SSS ekonomske, birotehničke ili grafičke struke, najmanje jednu godinu radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, položen državni stručni ispit i znanje rada na osobnom računalu. Odbacimo sve ove uvjete osim SSS-a, pa malo to razmotrimo.

U odgovoru trgovačkog suda piše da je komisija za provedbu javnog natječaja ‘ne smatra kandidatom prijavljenim na natječaj’ jer joj je prijava nepotpuna i nije ispunila uvjete natječaja, odnosno kao razlog komisija navodi da uz prijavu nije dostavila presliku svjedodžbe kojom dokazuje završetak srednjoškolskog četverogodišnjeg obrazovanja.

Na prvi pogled zaista zvuči malo glupo jer čitateljica ima diplomu, pa je samim tim jasno da je završila i srednju školu. No iz njezine diplome s pravnog fakulteta ne vidi se koju je srednju školu završila, a u natječaju se tražila ona ekonomske, birotehničke ili grafičke struke, pa je očito da čitateljica nije u pravu i nije dokazala da ispunjava uvjete natječaja.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close