New York Times nahvalio Plitvička jezera: ‘Morate posjetiti Veliki slap’

Autor: Poslovni.hr , 17. svibanj 2017. u 09:23
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Osim Plitvičkih jezera tu su se našli i Brighton Pier u Engleskoj, nizozemski Utrecht, Parc des Buttes-Chaumont u Parizu, rijeka Elba u Hamburgu, fjordovi kod norveškog Bergena, rijeka Vltava u Pragu, vrela Efoulou i Zlatna plaža na Lezbosu u Grčkoj.

Internet izdanje američkog New York Timesa objavio je članak o 10 najljepših europskih destinacija na rijekama, jezerima i obalama.

Među deset destinacija našla su se i Plitvička jezera koja za mnoge Hrvate ima posebno značenje.

"Za mnoge Hrvate ovaj park ima mnogo veće značenje od same fizičke prisutnosti i ljepote. U blizini granice s BiH, Plitvice su simbol i strateško uporište, jedna 'ruka"'ide prema Panonskoj visoravni, a druga uz Jadransku obalu", opisali su. A novinar Crevar ishvalio je također te prirodne ljepote: "Već dva desetljeća putujem zapadnim Balkanom i za mene je jako malo mjesta u toj regiji koja mogu konkurirati Plitvicama". 

Također je dao i svoju preporuku što treba obići tijekom posjeta tom nacionalom parku. 

"Morate posjetiti Veliki slap, najveći vodopad, a zatim kamenim stepenicama prođite do mjesta s kojeg se pruža pogled na Donja jezera.

Osim Plitvičkih jezera tu su se našli i Brighton Pier u Engleskoj, nizozemski Utrecht, Parc des Buttes-Chaumont u Parizu, rijeka Elba u Hamburgu, fjordovi kod norveškog Bergena, rijeka Vltava u Pragu, vrela Efoulou i Zlatna plaža na Lezbosu u Grčkoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close