Sanader mora u zatvor jer mu je Vrhovni sud povisio kaznu

Autor: Poslovni.hr/H , 04. travanj 2019. u 14:44
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zagrebački Županijski sud u četvrtak je potvrdio da je izdao dovedbeni nalog za bivšim premijerom i predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom jer mu je Vrhovni sud povisio kaznu u aferi Planinska na više od pet godina.

"Dobili smo rješenje Vrhovnog suda o određivanju istražnog zatvora jer je kazna veća od pet godina, a samim time se radi o situaciji kada se primjenjuje obligatorni istražni zatvor", kazao je za Hinu glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Dodao je da je nakon rješenja Vrhovnog suda o određivanju obligatornog istražnog zatvora Županijski sud "izdao dovedbeni nalog i proslijedio ga nadležnoj policijskoj postaji po mjestu stanovanja osuđenog Sanadera".

To znači da će policija Sanadera tražiti u njegovoj kući u Kozarčevoj ulici, a ako ga ne pronađu slijedi raspisivanje tjeralice.

Devčić je kazao da se iz rješenja Vrhovnog suda ne vidi koliko je Sanaderu povećana kazna, osim da je veća od pet godina.

Na Vrhovnom sudu u četvrtak je završeno trodnevno razmatranje žalbi protiv prvostupanjske presude u aferi Planinska kojom je Sanader osuđen na četiri i pol godine zatvora i povrat 15 milijuna kuna, a prema neslužbenim informacijama Vrhovni sud mu je kaznu povisio na šest godina.

Pored bivšeg premijera, u aferi Planinska nepravomoćno su bili osuđeni i Mladen Mlinarević za kojeg je utvrđeno da je izradio uvećanu procjenu vrijednosti nekretnine i Stjepan Fiolić, bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik mesne industrije čiju je zgradu u Planinskoj ulici kupilo ministarstvo regionalnog razvoja na čijem je čelu bio Petar Čobanković. On je i prije suđenja priznao nedjelo te je osuđen na društveno koristan rad koji je odradio guleći krumpire.

Fiolić je na prvom suđenju priznao da je Sanaderu u njegovu vilu u Kozarčevoj odnio deset milijuna kuna i milijun eura u kartonskoj kutiji za hrenovke. 

Komentari (11)
Pogledajte sve

a turudić već govori
http://hr.n1info.com/Vijesti/a382692/Turudic-U-slucaju-Ive-Sanadera-moze-doci-do-prekida-izvrsavanja-kazne.html

Ža mi ga i gotovo!

Kradaneeee……jel’ se spremaš?

Šta je s nesuđenim doktorom? Kad će on? Sanader je za njega nevinašce.

New Report

Close