‘Nepravda, ako Bog da, opet ću biti gradonačelnik’

Autor: Slavica Vuković/VL , 12. svibanj 2015. u 21:59
Kerum tvrdi da iza svega stoji politika/Ivo Čagalj/PIXSELL

Željko Kerum ostao bez hotela Marjan jer Adriatic ide u stečaj, no to ga motivira.

Noćna mora Željka Keruma postala je stvarnost: ostao je bez hotela Marjan. U ponedjeljak je na Trgovačkom sudu u Splitu otvoren stečaj nad Kerumovom tvrtkom Adriatic, u čijem je vlasništvu hotel Marjan, koji je Kerum bezuspješno pokušavao prodati posljednjih nekoliko godina.

Zainteresiranih kupaca je bilo, no nitko nije ponudio dovoljno da Kerum ne ostane u debelom minusu, a sada će hotel prodati banke koje su financirale njegovu nikad završenu obnovu. Još prije tri godine Kerum je prodao sve svoje trgovine ne bi li spasio hotel. Lani je za Adriatic sklopljena predstečajna nagodba, ali Kerumu je presudila manja grupa bivših radnika, njih 13 koji su izgubili strpljenje i više nisu željeli čekati da se gazda izvuče iz problema i isplati im 34 plaće i otpremnine.

Zatražili su stečaj zbog 2,8 mil. kn duga, što ide na ruku Hypo banci, koja je zbog 263 mil. kn već tražila prodaju hotela. "Tih 13 radnika nije imalo razumijevanja iako im je čak i sudac pokušao objasniti da je to najlošije za njih", izjavio je Kerum za Radio Split. Dodao je da je tvrtku Kerum, kao jamca, blokirala Hypo banka. "Nanesena je golema šteta. Iza svega stoji politika. Ne mogu mi oprostiti uspjeh. Nisam razmišljao o tome da se opet kandidiram za gradonačelnika, ali kad vidim ovu nepravdu, to me tjera naprijed i, ako Bog da zdravlja, opet ću biti gradonačelnik", izjavio je Kerum. 

Komentirajte prvi

New Report

Close