Nema više vode iz plastičnih boca

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš rekla je da plastične boce i čepovi najviše zagađuju europske rijeke i jezera.

Karlovački slatkovodni akvarij Aquatika će posjetiteljima od Dana planeta Zemlje (22.4.), umjesto vode u plastičnim bocama nuditi vodu iz vodovoda, koja je na karlovačkom području izvrsne kakvoće. Ranije su prestali koristiti plastične vrećice, celofanske omote, plastične čaše, pribor za jelo i slamke.

Tako žele potaknuti i ostale javne ustanove, tvrtke, ugostiteljske objekte i domaćinstva da smanje uporabu jednokratne plastike, posebice kupovanje i posluživanje vode u plastičnim bocama. Pod motom Čuvajmo naše rijeke, one su naše veliko blago Aquatika razvija projekt u s karlovačkom komunalnom tvrtkom Vodovod i kanalizacija te će svim karlovačkim ugostiteljima pokloniti bokal za vodu, uz zamolbu da se uključe u akciju.

Ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš rekla je da plastične boce i čepovi najviše zagađuju europske rijeke i jezera,slijede vrećice od metalizirane plastike i omoti slatkiša.     

Komentari (3)
 • Deutsch
  Deutsch 11:09 25.4.2019.

  Mislim da nitko ne razmislja da se gasi cijela jedna Industrija koja da bi radila, oko 60-80 % koristi reciklazu kao sirovinu, a i vise bi da je ima, ali je nema jer svi bacaju cavle sa bocama i ostatcima paradajza.
  Dalje, kad se prica o necistoci mora i rijeka, na nisu nam medvjedi i delfini donijei plastiku u more nego ljudska ruka.
  Stapici za usi kojih nece biti ce zamjeniti sto?
  Papirnate vrecice -krenimo u sjecu suma ponovo.
  Itd itd.

 • kanabis
  kanabis 11:19 23.4.2019.

  Naslov je takav da sam htio narucit kombi mineralne

 • mmarkovic
  mmarkovic 10:57 23.4.2019.

  Odličan potez … zašto plaćati ustajalu vodu u bocama?

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve