Nema otkaza, gradska tvrtka Inkasator ostaje na 47 radnika

Autor: Agencija VLM , 15. prosinac 2012. u 15:24
Novi direktor Gradske tvrtke Inkasator Nikola Rogoz. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sindikalac zadovoljan što novom direktoru sistematizacija nije nepromjenjiva.

Sistematizacija je na snazi od prvog prosinca. Rađena je šest tjedana – otkriva direktor karlovačke gradske tvrtke Inkasator Nikola Rogoz.

Nova sistematizacija radnih mjesta, koju prethodni direktor Vlatko Ivka mjesecima nije uspio uraditi, mogla bi pridonijeti tome da Inkasator počne poslovati pozitivno, napominje direktor. Trenutačno je 47 zaposlenika.

– Bilo je osam točaka oko kojih smo pregovarali. Plaće nisu “napumpavane” i urađena je pravična raspodjela radnih obaveza – kaže Rogoz.

Sindikalni povjerenik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Mario Mastelić prije svega je zadovoljan pristupom novog direktora, za kojeg tvrdi da je potpuno suprotan od onog kakav je baštinio Ivka.

– Kod trenutačnog direktora sistematizacija nije sveto pismo, nego je uvijek podložna promjenama. Uvijek ima nezadovoljnih. Sistematizacija bi se trebala temeljiti na zdravim odnosima. Većina je zadovoljna ovom sistematizaciom radnih mjesta, pa sam stoga i sam. Naravno, uvijek postoji prostor za poboljšanja – kaže Mastelić.

Dodaje da se nada kako će se nastaviti i unapređivati ovakva suradnja s Rogozom, koja je u protekla tri mjeseca, otkako je ovaj došao s mjesta gradskog pročelnika u tvrtku, dobra. Radnicima, inače, Inkasatora podijeljeni su ovih dana pokloni za djecu povodom svetog Nikole, ali i božićnice.

– Svaki zaposlenik je dobio 1.250 kuna – kaže Rogoz.

Komentirajte prvi

New Report

Close