‘Nema nabavke aviona i vlada o tome nije odlučivala’

Autor: Poslovni.hr , 06. veljača 2013. u 14:19
Foto: Patrik Maček/PIXSELL

Jutros se u medijima pojavila vijest o tome da hrvatska vlada kupuje još jedan luksuzni zrakoplov za 64 milijuna kuna.

Jutros se u medijima pojavila vijest o tome da hrvatska vlada kupuje još jedan luksuzni zrakoplov za 64 milijuna kuna. Evo što o tome kažu ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić te ministar financija, Slavko Linić. 

>>Vlada kupuje novi zrakoplov za 64 milijuna kuna?

'Ne, vi niste razumijeli. Postoji jedan program u sklopu kojeg su dovoljna sredstva za izradu studije koja može dati dva odgovora. Jedan odgovor je nabava poslovnog prostora ili nabava aviona za potrebe agencije koja se brine o sigurnosti. To je stvar Agencije za civilno zrakoplovstvo koja bi koristila avion za obavljanje svojih postupaka', kazao je ministar Hajdaš Dončić.

'Nema nabavke aviona i vlada o tome nije odlučivala. Dakle, vlada ne nabavlja avion', ustvrdio je ministar financija Slavko Linić. Linić je kazao i kako su za Hrvatsku važna ulaganja i investicije jer to je održivi rast koji otvara radna mjesta. 'Očito je da smo previše ulagali u šoping-centre, digli uvoz, potrošnju. Očito da sada dolazimo na kupovnu moć građana koja je ipak ovisna o skromnim plaćama i mirovinama. Potrošnja će se dizati vrlo sporo. Ne očekujemo značajniji rast plaća, a još manje mirovina. Pokazatelji su ti koji pokazuju da se bitno mijenja situacija. Želja Vlade je da jasno pokaže da likvidnost može bit drukčija', kazao je Linić. 

>>'Nabava aviona nema nikakve veze sa luksuzom'

Komentari (3)
Pogledajte sve

“Očito je da smo previše ulagali u šoping-centre, digli uvoz, potrošnju.”

Liniću, pa o tome ti je davno govorio Kulić, Santini, Jurčić – a ti si se tada sprdavao na njihova upozorenja. Zar nije pametnije saslušati pametnije od sebe?

Sve će vam biti jasno kada ćete vidjeti imena uvaženih putnika tog zrakoplova : i tko je platio i tko koga voza .

[emo_palacg]

New Report

Close