Neki u Jakovčiću vide novog ministra, on kaže: Trebaju nam jaki politički ili stručni ljudi

Autor: Poslovni.hr , 09. ožujak 2013. u 19:46
Ivan Jakovčić; Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

U razgovoru za središnji Dnevnik HRT-a upitan je je li on sljedeći ministar turizma.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić je rekao da su prihvatili ponudu premijera Milanovića da predlože novog kandidata za ministra turizma. U razgovoru za središnji Dnevnik HRT-a upitan je je li on sljedeći ministar turizma.

"Ja mislim da je sada krajnje neozbiljno govoriti tko će to biti", odgovorio je. Kazao je kako je IDS dobio mogućnost da predloži novog ministra turizma, te da će organizirati sastanak s ključnim ljudima privatnog sektora u turizmu i zajednički iskoordinirati ime.

"Trebaju nam jaki politički ili stručni ljudi. Veljko je bio stručan", objasnio je, dodavši: "Želim razgovarati s turističkim djelatnostima jer mislim da moramo biti njegovi glasnogovornici".

Premijer Zoran Milanović je ponudio naime IDS-u da predlože novog kandidata za ministra turizma, a Ivan Jakovčić je obavijestio javnost da su u IDS-u odlučili prihvatiti ovu ponudu.

"IDS želi graditi, ne želi rušiti. Razbijanje koalicije nije ono što građani očekuju. IDS je svjestan svoje veličine i predložit će novog kandidata", rekao je Ivan jakovčić okupljenim novinarima nakon sjednice Predsjedništva IDS-a.

Jakovčić je kazao kako je njegov prijatelj Veljko Ostojić danas pokazao veliku hrabrost i odgovornost te je zahvalio Ostojiću na svemu što je učinio za Vladu. Predsjednik IDS-a je istaknuo da su mnogi Ostojića nazivali najboljim ministrom u Milanovićevoj Vladi.

Komentirajte prvi

New Report

Close