Nekada fotoreporter ‘Večernjeg’, danas sam svoj šef

Autor: Poslovni.hr , 08. ožujak 2013. u 14:59
Nino Strmotić; fotograf i autor igrice seZOOna lova; Photo: Tino Juric/PIXSELL

“Nije lako krenuti u samostalni posao i tražiti svoje mjesto na tržištu, ali biti sam svoj šef ima brojne prednosti”.

"Nije lako krenuti u samostalni posao i tražiti svoje mjesto na tržištu, ali biti sam svoj šef ima brojne prednosti. Konkurencija je velika, zato moraš biti originalan, imati dobrih ideja i nuditi nešto što drugi nemaju", kaže za Večernji list Nino Strmotić nekadašnji njegov fotoreportera koji se prije godinu i pol dana odlučio dati otkaz i zakoračiti u samostalan posao. 

Nije bilo lako, kaže, ni onda ni sada, ali unatoč velikoj konkurenciji, ne boji se za opsatanak svoje tvrtke. Fotografiranje vjenčanja, krštenja, rođendana i drugih značajnih životnih događaja nije dovoljan izvor prihoda pa je zato odlučio dati mašti na volju i zaraditi na druge načine, piše list. Tako u ponudi svoje tvrtke Fotobrend ima zanimljive i originalne poklone – magnete za hladnjake, koji mogu biti memorabilije za sretne trenutke ukoliko se naprave od fotografija iz privatnog života, reklame za tvrtke s logotipima ili zamjena za okvir fotografije koja vam se sviđa, koje Nino nudi u zaista velikom broju zanimljivih motiva. Svoju bogatu foto arhivu iskoristio je za svoj najnoviji proizvod – originalnu društvenu igru za djecu strariju od šest godina koju je nazvao Sezoona lova.

– Ideju sam dobio od Mema, igre koja je odlična za poboljšavanje memorije, ali je ipak pomalo jednolična i dosadna. Iskoristio sam svoje fotografije životinja, igrač mora pronaći par, mužjaka i ženku, ali sam uveo i neke zanimljive detalje koje igri daju dinamiku. Lovac u igri može pasti, može ga preteći drugi igrač, ali isto tako može imati sreće i dobiti šansu za još jedan izvanredni pokušaj. Zato treba biti pažljiv i dobro pamtiti gdje je vidio koji motiv – kaže Nino kojemu je inspiracija njegov trogodišnji sin Lovro. Još je mali da bi igrao Sezoonu lova, ali bez problema će vam predstaviti kornjaču, kravu, labuda i sve ostale životinje na sličicama. Strmotiću su veliku pomoć pružili na portalu igranje.org i vrlo im je, kaže, zahvalan zbog toga. Izvorni tekst pročitajte ovdje

Komentirajte prvi

New Report

Close