‘Negdje birali najgore od najgorih, no to je demokracija…’

Autor: Poslovni dnevnik , 20. svibanj 2013. u 21:59
Bandićev izbor nije izbor za europski Zagreb i to nema veze s Europom, ustvrdio je Zoran Milanović/GORAN STANZL/PIXSELL

Odgovoran sam za sve, ne skrivam se, rekao je Zoran Milanović.

Ja sam odgovoran za sve, ne skrivam se, tu sam i moram preuzeti odgovornost, izjavio je u ponedjeljak predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirajući rezultate lokalnih izbora.

S obzirom na raspored snaga, situaciju je ocijenio gotovo istom kao i prije četiri godine kada su u pitanju županije i gradovi. Od rezultata u Zagrebu očekivanja su bila veća, priznao je, dodavši kako je "u Zagrebu već četiri godine na djelu klijentelistička ekipa koja ne vodi grad ni približno na europski način". To što je SDP-ova lista ipak najjača lista u Gradu Zagrebu za Gradsku skupštinu nije samo po sebi zadovoljavajuće jer naša očekivanja su veća, priznao je. "Dogodilo se da je u prvom krugu značajnu prednost ostvario kandidat koji je nekad bio član SDP-a dok nije bio izbačen, a zna se i zašto je izbačen, pa ako je to cijena koju moramo platiti, mi ćemo je platiti", komentirao je Bandićevu golemu prednost u Zagrebu. Bandićev izbor nije izbor za europski Zagreb i to nema veze s Europom, ustvrdio je.

Kad je riječ o rezultatima u Splitu, Milanović je rekao kako je konačno prevladala opcija koja predstavlja zdravi građanski i pučki mentalitet, pošten, radin i katkad možda i malo neatraktivan. "Upravo to je Ivo Baldasar, koji ne dijeli i ne poziva na okupljanje desnice niti ljevice, nego jednostavno građana Splita i to su građani u prvom krugu honorirali", rekao je Milanović ocijenivši kako su u nekim sredinama građani birali "najgore od najgorih i ti će biti gradonačelnici, no to je demokracija".

Komentirajte prvi

New Report

Close