Kada su radnici i radno vrijeme u pitanju, po ovome smo prvi u Europi

Autor: Poslovni.hr , 16. kolovoz 2016. u 14:30
Foto: Thinkstock

Zbog te je situacije hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir u nekoliko navrata tražila da se osigura dostojanstveno radno vrijeme i slobodna nedjelja za sve zaposlene.

Europa je danas pred nekoliko važnih izazova koji će u velikoj mjeri utjecati na njezinu budućnost, a jedan je od tih izazova svakako i demografski, pri čemu nesigurnost posla i teški i neprimjereni radni uvjeti imaju negativan utjecaj na postizanje ravnoteže između poslovnog i obiteljskog života.

Prema Eurostatovoj statistici iz 2015. godine, u Hrvatskoj 35 % ljudi radi nedjeljom, što je najviše u Europi. Pri tome 8,3 % hrvatskih radnika radi gotovo svake nedjelje, a 28,3 % ponekad radi nedjeljom. Pri tome je Hrvatska u toj drugoj skupini daleko ispred svih drugih zemalja EU-a, što ju u konačnici postavlja i na prvo mjesto u radu nedjeljom, piše Glas Slavonije.

Takvi uvjeti rada posebno su dobro poznati zaposlenima u trgovačkom sektoru. Zbog te je situacije hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir u nekoliko navrata tražila da se osigura dostojanstveno radno vrijeme i slobodna nedjelja za sve zaposlene.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close