‘Neću odstupiti, mandat ću odraditi do kraja’

Autor: Marija Brnić , 08. veljača 2012. u 22:00

Onima koji mu prigovaraju zbog problema u njegovoj Nexe grupi odgovara da im je plus što se još drže i bore u građevinskom sektoru

Neću odstupiti s dužnosti predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), niti sam izrazio takvu želju. Na to sam mjesto legitimno izabran u proceduri koja je bila transparentna i preostaje mi još godina dana mandata koju namjeravam odraditi do kraja, komentirao je Ivan Ergović neslužbene navode prema kojima se povlači s čela HUP-a, objavljene u tjedniku Globus, u kojem su iznesene insajderske informacije o nezadovoljstvu aktivnostima HUP-a i artikuliranjem interesa poslodavaca pod Ergovićevim vodstvom.

I Davor Majetić, glavni direktor HUP-a, demantira iznesene tvrdnje, nazvavši ih smišljenom manipulacijom. “Ako postoji bilo kakvo nezadovoljstvo unutar HUP-a nečijim radom, upravo je HUP mjesto na kojem se može otvoreno razgovarati i svatko tko tvrdi da može više pridonijeti, može se kandidirati na neku od pozicija u tijelima HUP-a”, ističe Majetić. Podsjeća na to da središnjem Izvršnom odboru uskoro, u svibnju, istječe mandat, te da je to idealna prilika za isticanje kandidatura. No, iako neslužbeno iz HUP-a dopiru informacije kako iz pojedinih krugova traje tiho lobiranje za “pomlađivanje” HUP-a, odnosno uvođenje novih ljudi na ključne pozicije, a u okviru kojeg bi se dogovorno smijenilo i Ergovića, svi uvjeravaju u to da nema raskola u HUP-u. “Ja ga ne osjećam. Nije mi jasno što bi bila pozadina svih ovih priča te tko je druga strana, jer osobno sam imao vrlo korektnu suradnju sa svima, što uostalom pokazuju i naše aktivnosti u posljednjih godinu dana”, kaže Ergović.

Iako se njegov dolazak na čelo HUP-a promatrao u kontekstu pobjede kadra koji ne dolaze iz kruga počasnog predsjednika Ivice Todorića, Ergović kaže da i u tom segmentu ima odlične odnose i veliku potporu. Spočitavanje da u situaciji kada i sam ne uspijeva riješiti teškoće u svojim tvrtkama nije dobar predstavnik poslodavaca Ergović odbacuje tvrdnjom kako je upravo njegova Nexe grupa rijetka u građevinskom sektoru koja se još drži, a činjenica da se bori s krizom po njemu je više plus nego minus. Kritičarima Majetić i Ergović poručuju da je u proteklih godinu dana u HUP-u pokrenut niz novih inicijativa, od izrade prvog konkretnog prijedloga mjera poslodavaca za izlazak iz krize i razvoj gospodarstva, preko stručnih ocjena predizbornih gospodarskih programa, do aktivna sudjelovanja u kreiranju niza zakona i poboljšane suradnje s Vladom i sindikatima. Osnovane su i dvije granske udruge, a najjačom potvrdom da HUP sa sadašnjim vodstvom dobro obavlja svoju zadaću Majetić i Ergović ističu podatak da je i u vrijeme krize u HUP dobrovoljno u posljednjih godinu dana pristupilo novih 200 članica.

Komentirajte prvi

New Report

Close