Neće da Tutman vodi Razvojnu agenciju jer ima tek 32 godine?!

Autor: Bernard Ivezić , 22. svibanj 2012. u 16:00

Zagrebački zastupnici trebali bi ovog tjedna izabrati novog direktora Razvojne agencije, ali kandidat Hrvoje Tutman nije svima po volji

Izbor nasljednika Marijana Ožanića, dugogodišnjeg direktora Razvojne agencije i tehnološkog parka Zagreb, po svemu sudeći neće proći glatko kako se očekivalo. Hrvoje Tutman, koji je naveden kao jedini kandidat za tu funkciju na predstojećoj sjednici Skupštine grada Zagreba u četvrtak, je izjavio za Poslovni dnevnik da do toga neće doći.

Veliko iznenađenje
“Ne bih želio ići u detalje osim naglasiti da nije izvjesno da će se nešto takvo dogoditi u četvrtak”, odgovorio je Tutman, fizičar koji radi u Gisdati. Predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, koji se zalaže za jačanje Razvojne agencije kao generatora novih radnih mjesta, bio nam je nedostupan za komentar. Igor Rađenović, predsjednik Odbora za financije grada, kaže da o tome ništa ne zna. Bilo je prigovora na prijedlog da Tutman vodi Agenciju jer je mlad, u ranim tridesetima, ali taj je prijedlog ipak prošao na Odboru za imenovanje. “Ovo je neočekivano i nisam čuo za druge kandidate”, kaže Rađenović.

Stiže priznanje
Razvojna agencija Zagreb, neslužbeno doznajemo, bit će proglašena najboljim tehnološkim parkom u Hrvatskoj na 16. savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu početkom lipnja.

Generatori radnih mjesta…

… a u Zagrebu su smješteni u staroj baraci
Tehnološki parkovi u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Rusiji i Srbiji prepoznati su kao motori zapošljavanja i inovacija pa je u upravi “ruske Silicijske doline” Skolkova premijer Dimitri Medvjedev. Zagreba čki tehnološki park pak radi u staroj baraci, a okuplja 53 tvrtke koje izvoze u 47 zemalja i stvore 30-ak novih proizvoda godišnje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

A da li je to bio javni natjecaj? Vjerojatno nije.

New Report

Close