Ne zna se kada počinje gradnja hotela, najprije pizzerija, kafić…

Autor: Agencija VLM , 10. siječanj 2013. u 14:30
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Vlasnik, karlovački poduzetnik Nikola Hanžel najavio je završetak radova na uklanjanju objekta do kraja siječnja

Do kraja ovog mjeseca srušit ćemo objekt, a kada ćemo sagraditi novi, ne znamo – poručio je Nikola Hanžel, vlasnik hotela Korana.

Radnici su započeli s otklanjanjem devastiranog hotela koji je već dvadesetak godina, po mnogima, najveće gradsko ruglo. Rušenje se očekuje otkako je Hanželova tvrtka Lana Commerce, za 6,32 milijuna kuna kupila spomenuti objekt na sudskoj javnoj dražbi.

Do tada je bio u vlasništvu karlovačke tvrtke Korana. Hanžel je odmah po kupnji najavio rušenje u ratu oštećenog, a nakon toga i potpuno opustošenog hotela. Prije 1991. godine tamo je bilo središte društvenog života u Karlovcu, a smještajni kapaciteti bili su uglavnom popunjeni.

– Nakon rušenja, u preostalom dijelu, onom najbližem turbini, proradit će ugostiteljski objekt koji će biti kafić, pizzerija i slastičarnica – najavljuje Hanžel.

Na lijevoj obali Korane 1960-ih godina podignut je hotel, čiji izgled struka nije pozdravila. Posao rekonstrukcije, što podrazumijeva izgradnju sasvim novog objekta, povjeren je arhitektici Đurđici Lipovšćak, i taj je rad naišao na pozitivne kritike. Čak je 1979. godine umalo dobio republičku strukovnu nagradu, ali je ona ipak dodijeljena arhitektu Borisu Magašu, također Karlovčaninu, za projekt stadiona Poljud u Splitu. Lipovšćak je nedavno upozorila da se hotel morao obnoviti.

Komentirajte prvi

New Report

Close