‘Ne vidim zašto pripadnici MUP-a, HV-a, HŽ-a ili HAC-a ne bi nosili isključivo cipele Borova’

Autor: Agencija VLM , 31. listopad 2012. u 15:01
PXL

‘Nećemo dozvoliti da se tvornici kakva je Borovo sa svojom poviješću i značajem, bilo što dogodi’, poručio je Ivan Vrdoljak.

 Nećemo dozvoliti da se tvornici kakva je Borovo sa svojom poviješću i značajem, bilo što dogodi, poručio je u srijedu iz Vukovara ministar graditeljstva u Vladi RH Ivan Vrdoljak poslije sastanka s čelnicima ove vukovarske tvrtke i nakon razgledanja proizvodnih pogona. Istaknuo je da je impresioniran planovima i optimizmom nove uprave koja, kako je rekao, ulaže velike napore da sanira nastale gubitke ali u isto vrijeme radi i na planovima za budućnost. Napomenuo je da u međuvremenu napravljen niz novih modela cipela te pozvao građane Hrvatske da kupuju cipele u borovskim prodavaonicama.

– Borovo je prodavalo 800.000 pari cipela godišnje od kojih je svega njih 200.000 proizvedeno u Borovu. To se mora promijeniti i nova Uprava radi na tome. Ne vidim razloga zašto pripadnici MUP-a, HV-a, HŽ-a ili HAC-a ne bi nosili isključivo cipele Borova koje su iznimno kvalitetne, udobne, moderno dizajnirane a uz to su i domaće – istaknuo je Vrdoljak kojemu su dizajneri Borovo Kožne obuće uzeli mjere stopala po kojem će mu napraviti cipele. Ministar je razgledajući bogatu ponudu cipela odabrao jedan narančasti model koji, kako je i sam primijetio, ne ide baš uz odijelo ali je zato u bojama stranke kojoj pripada.

Poslije saslušanih planova Vrdoljak je najavio da očekuje kako će Borovo za dvije do tri godine poslovati pozitivno kao i da će se vrlo brzo pronaći rješenje za one segmente tvrtke koji stvaraju gubitke. U prilog tome govori i podatak da je proteklih mjeseci zabilježen rast prodaje u maloprodaji od deset posto. Država bi u isto vrijeme tvrtki, koja trenutačno zapošljava 1030 radnika, trebala pomoći da se riješi dugova ali i pomoći oko rješavanja problema nekretnina u planovima za realizaciju planiranih projekata. Ministarstvo graditeljstva trebalo bi i da pronađe model na koji način riješiti industrijsko dvorište Borova koje je i danas prepuno objekata koji su oštećeni ili razrušeni tijekom rata, a trenutačno se ne koriste.

– Moramo pronaći najbolji model da zadržimo i sačuvamo neke od objekata koji imaju kulturnu i industrijsku baštinu. Jedan dio treba obnoviti, a drugi dio možda obnoviti na starim temeljima jer mislim da bi njihova obnova bila mnogo skuplja – rekao je Vrdoljak. Predsjednik Uprave Borova Hrvoje Merki rekao je da je u međuvremenu obavljeno dubinsko snimanje te kako će tvrtka uskoro izaći i s preciznim podacima kada je riječ o dugovanjima. Najavio je i da će za neke tvrtke kćeri, koje stalno stvaraju gubitke poput proizvodnje klinastog remenja u Gumitradeu, biti pronađeni strateški partneri koji će zadržati sve radnike, a Borovu plaćati najam. Govoreći o planovima za budućnost, rekao je i da se može očekivati rast broja zaposlenih u veleprodaji ali i otkazi u dijelu administracije.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Problem je što onda Borovo ne može bankrotirati. Time bi štiti svoju privredu. A znamo da je to zabranjeno u EU. patriotpokret

New Report

Close