Ne reagira li Vlada, eto ih na Markov trg

Autor: Poslovni dnevnik , 10. listopad 2012. u 21:59
Radnici obustavili rad od 9 do 14 sati...

Za probleme Tiskare kriva je politika.

Radnici Tiskare Vjesnik d.d. štrajkali su u srijedu od 9 do 14 sati kako bi upozorili Vladu na neizdrživo stanje u toj državnoj tvrtki koja je u blokadi zbog oko 150 milijuna kuna dugova, zbog čega 360 zaposlenih nije primilo plaće za srpanj i kolovoz.

"Organizirali smo za početak poludnevni štrajk kako bismo nanijeli što manje štete našim klijentima, no očekujemo da će Vlada uskoro ponuditi nekakvo rješenje za Tiskaru, inače ćemo stupiti u pravi štrajk i doći na Markov trg", najavio je predsjednik Sindikata grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske Stjepan Kolarić. Vlada mora uskoro pronaći rješenje za Tiskaru, bilo kroz pokrivanje ili kompenzaciju gubitaka, jer od 150 milijuna kuna 100 milijuna se odnosi na dugove prema državi, bilo kroz privatizaciju. No, prije privatizacije Tisak treba sanirati jer je AUDIO dosad već tri puta uzalud raspisivao natječaje na koje se nitko nije javljao, kaže Kolarić.

Sindikalci su boje da bi Tiskara mogla biti namjerno otjerana u stečaj kako bi se netko jeftino dokopao poslovnih prostora i velikog zemljišta na atraktivnoj lokaciji. "Za probleme Tiskare kriva je politika, koja ju je natjerala da tijekom proteklih 10 godina pokrije oko 350 milijuna kuna gubitaka lista Vjesnik. Osim toga, Tiskara nije pratila tehnološki razvoj i promjene na tržištu, pa danas nije konkurentna", napomenuo je Kolarić. Unatoč tome, i danas bilježi promet od oko 130 milijuna kuna godišnje, pa žele preustroj kako bi nastavili normalno poslovati. 

Komentirajte prvi

New Report

Close