“Ne računam na najgore, ali životno osiguranje mi se čini pametnim ulogom u budućnost”

Autor: Allianz, Sponzorirani članak , 05. veljača 2014. u 12:13
Thinkstock

“Imala sam 29 godina kada sam počela uplaćivati Allianz životno osiguranje.”, kaže Bojana Benović, diplomirana ekonomistica iz Zagreba.

Imala sam 29 godina kada sam počela uplaćivati Allianz životno osiguranje. To mi se činilo kao dobar način ulaganja u budućnost. Nisam tip osobe koja razmišlja negativno ili planira najcrnji scenarij. Međutim, s 29 godina, bila sam majka djevojčice od tri godine i željela sam jednog dana biti u mogućnosti pokloniti joj nešto, bilo auto za punoljetstvo ili iznos novca kojim bih joj olakšala početak samostalnog života.

Bojana Benović, 45, dipl. oec, Zagreb

U ono vrijeme hrvatsko tržište je bilo prepuno novih i nepoznatih kompanija i da budem posve iskrena, vjerovala sam da će većina osiguravatelja propasti u roku kraćem od 30 godina, na koliko se obično ugovara životno osiguranje.Međunarodni ugled Allianza i individualni pristup njihovog zastupnika bili su presudni u mom izboru. Premija od 800 kn mjesečno bila mi je prihvatljiva, a znala sam da će mi jednog dana isplata ugovorenog iznosa dobro doći. Ipak, odlučila sam se osiguranje ugovoriti na 15 godina i time ga vezati za kćerkino punoljetstvo.

Iz današnje perspektive vrlo sam zadovoljna i nimalo ne žalim. U tih 15 godina rodila sam još jednu curicu i u međuvremenu preboljela rak. Svjesna sam što bi isplata životnog osiguranja značila za moju obitelj u slučaju da se dogodilo ono najgore. Osobno nisam previše o tome razmišljala kada sam se odlučila na životno osiguranje i nisam "planirala" da će mi se nešto dogoditi. No, u najtežim trenucima, ta mi je polica ipak pružila jedan osjećaj dodatne sigurnosti za moju obitelj.

Srećom, sve je završilo dobro. Kada je kći navršila 18 godina, novac joj još nije bio potreban i zasad nemamo planove što s njim učiniti, no činjenica je da nam taj iznos daje osjećaj sigurnosti za budućnost. Kako je moja obitelj narasla, isplatu smo oročili u banci, a u Allianzu osigurali veći stan u koji smo uselili. Isplatu smo primili u vrlo kratkom roku i moj inače nepovjerljiv stav prema financijskim institucijama,pokazao se neopravdanim u primjeru Allianza. U današnje vrijeme nestabilne ekonomije ljudi su nepovjerljivi prema bankama i osiguravajućim društvima. U ekonomskoj situaciji u kojoj se Hrvatska trenutno nalazi, utješno je znati da se mogu osloniti na svog osiguratelja da će održati svoje obećanje, jer Allianz je učinio upravo to.

 

New Report

Close