Šef Zagrebmontaže Šibeniku daruje 80 mil. eura: ‘Ne odbijam Čovićevu ponudu, ali treba vidjeti je li sve po zakonu’

Autor: Saša Paparella , 20. studeni 2014. u 13:17
Ž. Burić (Foto: Duško Jaramaž/PIXSELL)

Ideja je da se na toj lokaciji grupiraju sve šibenska komunalna poduzeća, pa smo za komentar zamolili gradonačelnika Željka Burića.

Poduzetnik Vlado Čović, vlasnik Zagreb Montaže, ponudio je Gradu Šibeniku prostor bivše TLM-ove Elektrolize, prostor vrijedan 100 milijuna eura, za samo  12 milijuna eura. Ideja je da se na toj lokaciji grupiraju sve šibenska komunalna poduzeća, pa smo za komentar zamolili gradonačelnika Željka Burića. 

“Ideja je zanimljiva, no do realizacije treba proći nekoliko faza. Osnovni preduvjet jest da se zadovolje osnovni kriteriji kao što su poštivanje zakonskih, odnosno pravnih, procedura i ekonomska isplativost”, rekao nam je Burić.  “Gradska poduzeća imaju svoje uprave, nadzorne odbore, koji u ovoj priči imaju glavnu riječ. Ako dokažu da su spomenuta dva kriterija zadovoljena, nema razloga da takvoj odluci i Skupština ne da zeleno svjetlo. Želim naglasiti kako taj cjeloviti prijedlog ne smije i neće dodatno zadužiti Grad u vidu kreditnih zaduženja, nego to mora biti ‘čist račun’ na bazi procjena postojećih lokacija, ulaganja u adaptaciju i preseljenje, ali od strane samih trgovačkih društava”, naglašava gradonačelnik. 

Kako kaže, “Grad može svakako konkretnije razgovarati o preseljenju Vatrogasnog doma. On je na postojećoj lokaciji neadekvatan s aspekta vatrogasne struke, ali je i postao smetnja smetnja s obzirom na nove sadržaje na tvrđavi svetog Mihovila”. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Sta je sad, 80 mio. kuna ili 80 mio. eura, dogovorite se u redakciji. Ili je vama kao poslovnom listu svejedno?

Pazi, Banka na perfidan naćin “čisti” svoja sranja i spašavaju se drugovi Čović, Radić, Goldštajn i ekipa…a gdje je odgovornosti mirovinski fondova i ostalih lumena koji su godinama kupovali dionice..? I tako naš novac iz mirovina upropastili..? Halo, gdje je takozvana nova pravednost sada?

New Report

Close