Ne može nastaviti studij jer nema kreditnu karticu

Autor: Poslovni.hr , 10. veljača 2017. u 08:35
Foto: Shutterstock

Navodi da je razlog tome odluka Fakulteta iz rujna 2016., prema kojoj se školarina može plaćati na rate samo preko kreditne kartice.

Redakciji N1 javila se jedna studentica, koja je u blokadi, navodeći da je tražila da joj se odobri plaćanje na rate putem uplatnica, no odbijena je nakon više poslanih zamolbi. Ona nema naknadu s burze, a majka joj je u mirovini. Nije mogla upisati godinu i nastaviti studij.

Navodi da je razlog tome odluka Fakulteta iz rujna 2016., prema kojoj se školarina može plaćati na rate samo preko kreditne kartice. Ako student/ica nema kreditnu karticu, ili je nije u mogućnosti imati zbog ovrha, troškove od ukupno 6.500 kuna mora platiti odmah na žiro račun fakulteta.

"Ja se osobno nadam da ću nastaviti fakultet i upisati četvrtu godinu na jesen. Ali glavni problem je taj da će vjerovatno i na jesen Fakultet omogućavati plaćanje na rate putem kreditne kartice i to čak na 12 rata, a preko uplatnica ne. A ja kao blokirana ne mogu imati karticu, a uz to sam još i nezaposlena. I dalje volontiram u Udruzi u Sisku koja se bavi pružanjem besplatne pravne pomoći i koja nastoji pomoći građanima koji su pod ovrhom. I dalje tražim posao, ali svaki put netko drugi bude primljen", navodi čitateljica N1 D.M., studentica Pravnog fakulteta.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Možda bi joj bilo bolje da umjesto volontiranja u udruzi nađe posao kojim će plaćati račune da ne bude pod ovrhom…
Udruge… treba ih cca 95% ukinuti…

A da je korektno od fakulteta staviti uvjet da student ima kreditnu karticu je isto nebuloza… neka uvedu ISVU sustav i definiraju datume kada rata školarine mora sjesti i ako ne sjedne do točno određenog datuma studomat kojim se prijavljuju/odjavljuju ispiti, traže raznorazne potvrde… se automatski blokira.

New Report

Close