Navala na šaltere policije: ‘Mnogi su se preplašili i pohrlili su k nama’

Autor: Poslovni.hr , 12. ožujak 2019. u 08:48
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

“Pa pogledajte u dvorani. Fizički je vidljivo da je dvorana puna ljudi. Mnogi su se preplašili i pohrlili su k nama”, kazala je referentica na vozačkim dozvolama Ivanka Forjan.

Zbog slučaja ministrice regionalnog razvoja Gabrijele Žalac, koja je u subotu naletjela na djevojčicu, a vozila je s vozačkom dozvolom koja je istekla u lipnju 2016. godine, na šalterima policije u ponedjeljak navala građana. Svi su, čini se zavirili u svoje vozačke. Za radnice na šalteru u Heinzlovoj ulici u Zagrebu u ponedjeljak nije bilo predaha, pišu Vijesti.hr. 

"Pa pogledajte u dvorani. Fizički je vidljivo da je dvorana puna ljudi. Mnogi su se preplašili i pohrlili su k nama", kazala je referentica na vozačkim dozvolama Ivanka Forjan. 

"Čak su neke stranke otvoreno izjavile da su radi nekih događanja zadnjih dana provjerili svoje vozačke i došli ih produžiti. Jednostavno, zaboravili su", zaključila je Forjan. 

Stare vozačke vrijede najdulje do 2033. – ali svi koji su svoje izvadili ili mijenjali nakon 2006., to moraju činiti mnogo češće. Svakih 10 godina.

"Nakon 10 godina, vi ste dužni doći kod nas i promijeniti obrazac vozačke dozvole. Ako je dozvola bez ograničenja. Ako je s ograničenjem, onda je to već malo drugačija situacija. Tu ste obavezni obaviti liječnički pregled", kazala je Forjan.

Komentirajte prvi

New Report

Close