Nauta Lamjana: Prosvjed zbog stečajnog upravitelja

Autor: Ante Pavić , 03. travanj 2014. u 21:59
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Smijenjen zbog putnih troškova.

Zadar Radnici remontnog brodogradilišta Nauta Lamjana u mjestu Kali na otoku Ugljanu prosvjeduju zbog nedavne smjene stečajnog upravitelja Ivana Rude.

Njega je prije tri dana smijenila predsjednica Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo, a razlog smjene tog predsjednika udruge stečajnih upravitelja nalaz je revizora po kojem je Rude obračunavao veće putne troškove od onih koji mu pripadaju. Priznao je pogrešku objasnivši kako on nije on taj koji je ispunjavao putne naloge te da je sve radilo njegovo računovodstvo. Rude je na mjestu stečajnog upravitelja Nauta Lamjane zamijenio Edvina Šimunova, čijim radom radnici nisu bili zadovoljni.

Oni su pak hvalili Ivana Rudu kao stečajnog upravitelja s kojim su odlično surađivali i uz čiji su pomoć pokrenuli proizvodnju te vratili sve zaposlenike sa zavoda za zapošljavanje. Sada strahuju  da bi se broodogradilište nakon samo nekoliko mjeseci uspješna početka rada moglo ugasiti. Sindikat brodogradilišta najavio je i pokretanje pravnih mjera protiv odluke o njegovoj smjeni. Prijavili su ga vjerovnici, među kojima su Marina Preko te tvrtke Odmarališta iO Adria, iO Adria AG, koji su od suda zahtijevali reviziju zbog navodnih nepravilnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close