Natječaj za sanaciju krajem mjeseca

Autor: Poslovni.hr , 20. kolovoz 2015. u 21:59
Pelješac: Zbog požara elementarna nepogoda, Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Ministar Tihomir Jakovina najavio sufinanciranje šteta novcem EU.

U vezi s proglašenjem elementarnih nepogoda, najprije će se pričekati da županijska povjerenstva točno utvrde kolike su štete, a krajem kolovoza bit će raspisan natječaj za sanaciju tih šteta, najavio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

“Već smo najavili da ćemo raspisati natječaj po mjeri pet, vezan uz sanaciju šteta od elementarnih nepogoda, a koje obuhvaćaju štete i od požara i od suše. Natječaj će biti raspisan od 31. kolovoza do kraja 10. mjeseca i sve velike štete koje su izazvane elementarnom nepogodom, sušom i požarom moći će se financirati u 100-postotnom iznosu iz EU fondova”, odgovorio je na pitanje može li se očekivati da se poljoprivrednici obeštete i novcem iz EU fondova.

Na pitanje koliko je poljoprivrednika osigurano i pokrivaju li osiguranja te štete, kazao je da ržava godinama sufinancira dio polica osiguranja poljoprivrednih proizvođača. “U programu ruralnog razvoja programirali smo mjeru koja se aktivira od 2016., gdje će se za 65% vrijednosti police poljoprivrednih proizvođača moći povući sredstva iz EU, i to će povećati broj osiguranih usjeva”, kazao je Jakovina.

Komentirajte prvi

New Report

Close