Nastavak trenda pada kružnih putovanja stranih brodova

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. studeni 2014. u 17:08
Thinkstock

Kružnih putovanja stranih brodova u hrvatskom teritorijalnom moru u prvih devet mjeseci i u rujnu ove godine bilo je manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Kružnih putovanja stranih brodova u hrvatskom teritorijalnom moru u prvih devet mjeseci i u rujnu ove godine bilo je manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a na tim je brodovima došlo i manje putnika nego lani, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

U devet mjeseci kružnih putovanja stranih brodova bilo je 587, što je 74 ili 11,2 posto manje nego u isto vrijeme prošle godine, dok je putnika na tim brodovima bilo 15,4 posto manje ili njih 843,4 tisuće.

Samo u rujnu tih je putovanja po Jadranu bilo 125, što je 6,7 posto ili devet putovanja manje nego u lanjskom rujnu, dok je na njima u Hrvatsku došlo 175,1 tisuća putnika ili 5,5 posto manje.

To je ujedno mjesec u kojemu je ove godine bilo najviše takvih putovanja po Jadranu s najviše putnika na tim brodovima.

Trend pada kružnih putovanja stranih brodova po Jadranu prisutan je gotovo cijele ove godine, osim u veljači i travnju kada je tih putovanja bilo 50 odnosno 2 posto više nego u istim mjesecima prošle godine.

U svim ostalim mjesecima tih je putovanja bilo manje, a najveći pad, od 20,5 posto zabilježen je u svibnju s 89 kružnih putovanja.

Prema zastavi plovila najviše stranih brodova na kružnim putovanjima po Jadranu u devet mjeseci ove godine ili 138 plovilo bilo je pod zastavom Malte te njih 127 pod zastavom Bahama.

Komentirajte prvi

New Report

Close