Nastavak obilaska finalista Gastrofej 2014.

Autor: Marta Duić , 01. prosinac 2014. u 15:28
Foto: Finalisti

Vrijedni žiri nastavlja obilazak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ovaj tjedan ih čeka Lojzekova Hiža i OPG Kolarić.

Treća sezona gastronomskog nadmetanja Gastrofej upravo je u tijeku. Naš vrijedni žiri obilazi obiteljska poljoprivredna gospodarstva i trudi se pronaći gastronomsko utočište između 8 finalista.

Ovaj tjedan ih očekuje šetnja Zagorjem kroz seosko imanje Lojzekova hiža. Zaboravljeni, stari recepti „bakinih jela“ ponovo su zaživjeli u kuhinji i na stolovima ovog restorana.Uz dobra jela svakako je potrebno ponuditi i dobar izbor pića. Široka paleta domaćih vina iz obiteljskog podruma, kao i domaće rakije i drugi domaći napitci su vam na raspolaganju a imate i mogućnosti  kupnje domaćih specijaliteta poput rakija te tako razveseliti i vaše prijatelje ili poslovne partnere.

Drugo gospodarstvo koje će obići jest obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kolarić.Gospodarstvo datira iz davnina,u sklopu gospodarstva se nalazi vinarija od 80.000 litara vrhunskih vina, restoran, te smještaj od 15 soba kategorizacije 4 zvjezdice. Gospodarstvo posjeduje dvorac 500 godina star u kojemu je i drugi restoran obitelji Kolarić – gdje se nude samo specijaliteti kraja i obitelji.

Kako im je bilo provjerite u petak, a zahvaljujući autohtonim receptima s obiteljskih gospodarstava koje će Veljko Barbijeri podijeliti s vama i vi ćete bar nakratko postati djelom gastronomske idile sela i imanja koja je žiri posjetio.

Komentirajte prvi

New Report

Close