Naplatite vaša potraživanja brže i lakše uz factoring i poboljšajte likvidnost vaše tvrtke ili obrta

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2015. u 10:23
Foto: Marko Jurinec / Pixsell

Poduzetnici, obrtnici te svi ostali koji su zainteresirani za stjecanje novih poslovnih znanja će 15.svibnja 2015. u Splitu (Poljudsko šetalište 1) imati priliku poslušati besplatne edukacije koje Poslovni dnevnik organizira drugu godinu zaredom u suradnji s Ministarstvom obrta i poduzetništva.

Poduzetnici, obrtnici te svi ostali koji su zainteresirani za stjecanje novih poslovnih znanja će 15.svibnja 2015. u Splitu (Poljudsko šetalište 1) imati priliku poslušati besplatne edukacije pod nazivom „Poslovni uzlet grada Splita“ koji Poslovni dnevnik organizira drugu godinu zaredom u suradnji s Ministarstvom obrta i poduzetništva.

Tijekom edukacije, sudionici će imati priliku saznati više informacija o kreditnim aktivnostima HBOR-a, kreditiranju malog gospodarstva, turizma, potpora izvozu, te financiranju Europskih strukturnih i investicijskih projekata.

Prisutni će također imati priliku poslušati o digitalnom oglašavanju turističkih kapaciteta na Facebooku i Googleu, cloud uslugama te oglašavanju u besparici. Kroz konkretne primjere objasnit će se kako doći do povoljnih sredstava za kreditiranje gospodarstva te kako banke gledaju zahtjeve za financiranje.

Popis svih edukacija, kao i raspored predavanja možete vidjeti ovdje.

Zbog ograničenog broja mjesta nužno je napraviti prijavu.

Predavanje pod nazivom „Naplatite vaša potraživanja brže i lakše uz factoring i poboljšajte likvidnost vaše tvrtke ili obrta“ održat će Arsen Paro, član Uprave u poduzeću Adriatic Zagreb Factoring d.o.o.

Arsen Paro ukratko nam je rekao što mogu saznati i koje koristi mogu imati sudionici besplatnog predavanja.

Što poduzetnicima donosi novi zakon o faktoringu?

Novi Zakon o faktoringu koji je Hrvatski sabor donio 2014. godine pojačati će pravnu sigurnost i potaknuti daljnji razvoj faktoring proizvoda i usluga u Republici Hrvatskoj. Glavni cilj reguliranja faktoring djelatnosti jest da faktoring kuće budu ozbiljne kompanije koje će ulijevati pravnu i svaku drugu sigurnost za sve sudionike u tim poslovima.

Koliko faktoring može pomoći u poslovanju?

Kao oblik financiranja u kojem poduzetnik prodaje svoja potraživanja faktoring društvu uz diskont prije roka dospijeća, faktoring omogućuje brzo i jednostavno poboljšanje likvidnosti. Novac isplaćen u faktoringu ne tretira se kao zaduženje pa se čuva kreditna sposobnost i jača bonitet i rentabilnost poduzetnika.

Svjetska industrija faktoringa bilježi porast od 13,5% u zadnjih 15 godina i bitno pridonosi rastu i razvoju naročito malih i srednjih poduzetnika u svijetu. Faktoring pomaže rastu prodaje na domaćem i inozemnom tržištu i značajno doprinosi sigurnosti naplate kratkoročnih potraživanja.

Kako ćete faktoring približiti polaznicima na vašoj edukaciji?

Poduzetnici i obrtnici upoznati će se sa proizvodima i uslugama faktoringa, koji će se usporediti sa sličnim proizvodima: cesionim kreditom banke, eskontom mjenica, forfaitom i dokumentarnim akreditivom. Nova znanja koje će poduzetnici steći o faktoringu na primjerima iz poslovne prakse, mogu pomoći u razmišljanjima o različitim načinima financiranja poduzetničke aktivnosti, snižavanju rizika naplate, poboljšanju likvidnosti i povećanju rentabilnosti poslovanja.

Program preostalih edukacija pogledajte ovdje, a prijavu ostvarite na sljedećem linku.

Komentirajte prvi

New Report

Close