Nakupio 3 opomene za račune, i na kraju je pri plaćanju prošao jeftinije

Autor: Poslovni.hr , 22. lipanj 2019. u 11:19
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Matematika mu je donijela sitnu uštedu.

Jedan čitatelj Jutarnjeg lista ustanovio je da mu se određene račune, kad sve to malo zbroji i oduzme, najviše isplati plaćati kad nakupi tri opomene.

Konkretnije, čitatelj ovdje misli na redovne mjesečne račune za HTV pretplatu koje, ima tome već nešto vremena, plaća tek nakon tri mjeseca kašnjenja.

Evo njegove logike logike: ako ih plaća na vrijeme, na svaki pojedini račun za HTV pretplatu, koji mjesečno iznosi 80 kuna, platit će još dvije kune naknade za nalog banci čime će u tri mjeseca ukupno platiti 246 kuna.

S druge strane, ako se malo pravi lud pa zakasni ravno tri mjeseca, matematika će izgledati nešto drugačije: i dalje će mu ostati za platiti tri računa po 80 kuna, na ime kamata za kašnjenje, tvrdi, platit će ravno 3,91 kunu, a kako će sva tri računa platiti istodobno, dakle preko jednog naloga, na ime bankarske naknade izdvojit će samo dvije, umjesto šest kuna.

Kad se to lijepo zbroji, ceh na kraju iznosi 245,91 lipu, čime je naš čitatelj, smije se, zapravo uštedio devet lipa, piše Jutarnji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close