Nakon žestoke prozivke ministra Marića odlazi šef Đure Đakovića?

Autor: Poslovni.hr , 21. prosinac 2017. u 09:25
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

U Đuru Đakovića je došao 2010. iz Ministarstva gospodarstva.

Najveći udjel u Đuri Đakoviću od 38 posto ima država. Osim toga, nakon zadnjeg neuspjelog pokušaja dokapitalizacije, Mazala je prozvao ministar državne imovine Goran Marić, piše tportal.

'Uprava društva je vodila proces dokapitalizacije na vrlo čudan način. Uprava nije koordinirala ni resorno ministarstvo ni Ministarstvo državne imovine, ponašala se otuđeno od države iako je u većinskom državnom vlasništvu. Znao sam da dokapitalizacija Đure Đakovića neće biti uspješna, znao sam domete Uprave te tvrtke', izjavio je Marić.

Međutim iz krugova bliskih Mazalu doznajemo kako to nije glavni razlog njegova odlaska iz kompanije.

'Mazal se nije javio na natječaj još prije dokapitalizacije. Smatra kako je u tri i pol godine mandata podigao Đuru Đakovića s dna. Tvrtka je sad u puno boljoj situaciji nego kad ju je on preuzeo. Ono što se od njega očekivalo napravio je i sad je procijenio kako mu je vrijeme za nove izazove te da upravljačku palicu preuzme netko drugi', rekao je za tportal Mazalov bliski suradnik koji je želio ostati anoniman.

Komentari (1)
Pogledajte sve

‘Mazal se nije javio na natječaj još prije dokapitalizacije. Smatra kako je u tri i pol godine mandata podigao Đuru Đakovića s dna. Tvrtka je sad u puno boljoj situaciji nego kad ju je on preuzeo. Ono što se od njega očekivalo napravio je i sad je procijenio kako mu je vrijeme za nove izazove te da upravljačku palicu preuzme netko drugi’, rekao je za tportal Mazalov bliski suradnik koji je želio ostati anoniman.”
Ja bih rekao da je Mazal “maznuo” dobru otpremninu a tvrtka nek se sad snalazi, on će u nove “radne” pobjede a Đuro u ropotarnicu. Tko je “maznuo na vrijeme, maznuo je”!

New Report

Close