Nakon politike čeka je staro mjesto na Institutu

Autor: Marija Brnić , 11. ožujak 2015. u 22:00
Sandra Švaljek može opet u EIZG/D. Puklavec/PIXSELL

Prije ulaska u politiku Sandra Švaljek ugovorila povratak na Ekonomski institut.

Novi zapleti na zagrebačkoj političkoj sceni i ukidanje zabrane obavljanja dužnosti gradonačelniku Milanu Bandiću Sandri Švaljek donijeli su povratak na poziciju njegove zamjenice.

No, kako god se rasplela priča s njezinoj daljnjoj ulozi u zagrebačkoj politici, Sandra Švaljek osigurala je sebi povratak na staro radno mjesto u Ekonomskom institutu Zagreb (EIZG).  Prije ulaska na političku scenu, naime, Švaljek je ugovorila takvu opciju u slučaju da se nakon obavljanja posla na lokalnoj političkoj sceni odluči vratiti znanstvenom radu. Potvrdila je to na upit Poslovnog dnevnika i aktualna ravnateljica EIZG-a Dubravka Jurlina Alibegović.

"Sandra Švaljek je s 10. lipnja 2013. stupila na dužnost zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba, koju obavlja profesionalno, te je Ekonomski institut Zagreb s njom sklopio Sporazum o pravu povratka na rad", odgovorila nam je ravnateljica EIZG-a. Objasnila je kako se Švaljek ima pravo vratiti na poslove koje je obavljala prije odlaska na dužnost zamjenice gradonačelnika po članku 90. b. Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi, i to bez provođenja javnog natječaja. Sandra Švaljek u EIZG-u je osam godina obnašala dužnost ravnateljice, ali se nije natjecala za još jedan mandat, posljednja tri mjeseca obavljala je poslove na radnom mjestu više znanstvene suradnice.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Nije “dorasla” za politiku… Okrenula je leđa čovjeku koji je “na podu”… Fuj!

Sandra i Miki mogu ponovno usphesno voditi grad, idemo delat biti ce…

Ipak je kvaliteta polupismenog politologa iz donjih Mamića i predavača DSZ i ONO, veća od doktorice ekonomskih znanosti. Bolje je obrazovan, uglađeniji je pristupom, više jezika zna, obrwazovaniji je. Sve u svemu pijan je bježao od policije, sudi mu se za pronevjeru novca. A u svem ostalom je OK.[emo_mrgud]

New Report

Close